Konservēt varam teju visu, sākot no mellenēm ievārījumā un beidzot ar siera gabaliņiem eļļā. Šoreiz "Tasty" pievēršas dārzeņiem burciņās – Latgales salātiem no gurķiem, lečo no paprikas un tomātiem, vīriešu "zaptei" un citiem gardumiem. Salātus ziemai mājās vari pagatavot pats, un tieši šobrīd ir īstais brīdis, jo uz laukiem un siltumnīcās sārtojas tomāti, garumā stiepjas gurķi, bet kabači kļūst jo dienas jo brangāki.
Svarīgākais, kas jāņem vērā, gatavojot termiski apstrādātos salātus ziemai – tie pirms ievietošanas burciņās ir jākarsē katlā neilgu laiku. Dārzeņiem var pievienot arī kādu augli, piemēram, ābolu. Bet izteiksmīgākai garšai – garšvielas un garšaugus. Sīkos gabaliņos sagrieztos dārzeņus sutina katlā ne ilgāk par pusstundu, un, lai tie būtu saldskābi, var pievienot arī kādu ēdamkaroti cukura.
Ziemas salātiem, ko iecerēts glabāt burciņās, tumšā un vēsā vietā, mēdz pievienot vai nu eļļu, vai etiķi. Ja ieburkotajiem dārzeņiem klāt ir eļļa, tie glabāsies labi līdz pat 3 mēnešiem. Bet, ja vīriešu "zaptei" vai lečo ir klāt etiķis, tad gardumi burciņās glabāsies vismaz 6 mēnešus un pat ilgāk. Pirms tam gan neaizmirsti, ka burciņām jābūt sterilizētām un dažas receptes pieprasa pasterizēšanu. Gatavos kārumus ziemā varēsi izmantot, kā tīk – pievienot kā piedevu pamatēdieniem, izmantot, kā sagatavi ātri pagatavojamai zupai vai apēst tāpat, gluži kā to dara ar salātiem.
Sēņu - tomātu un sīpolu salāti
Ziemas konservu plauktam sēņu - tomātu un sīpolu salāti.
Ātrā vīriešu zapte
Ātrā vīriešu zapte – pikantai piedevai ziemā. Pievieno pusdienu vai vakariņu šķīvim ar gaļu, rīsiem, kartupeļiem vai makaroniem.
Pikantie zaļo tomātu, kabaču un patisonu salāti
Pikanti zaļo tomātu - kabaču un patisonu salāti ziemas krājumiem. Šim sautējumam būs plašs pielietojums - tāpat "pliks" labi garšos pie sviestmaizes vai kā piedeva pie otrajiem ēdieniem, bet to var izmantot kā piedevu pie zupām (būs pikantākas un tumīgākas).
Kabaču salāti ziemai
Gatavojoties ziemai, noderēs šī kabaču salātu recepte.
Pikantie zaļo tomātu salāti ar mārrutkiem bez karsēšanas
Pikantie zaļo tomātu salāti no viesību galda pazūd zibensātrumā, raksta receptes autore, portāla Cālis.lv lietotāja Maigucis. Otra šīs receptes priekšrocība - burciņas nav jākarsē.
Gurķi ar tomātu mērci un ķiplokiem
Gurķi ar tomātu mērci un ķiplokiem - pikanta vasaras garša ziemas garumā.
Maigie tomātu salāti ziemai
Vienkārši pagatavojami maigie tomātu salāti ziemas krājumiem būs laba piedeva gan gaļas, gan makaronu ēdieniem.
Tomātu sulā marinēti kabači
Reiz kādās viesībās baudīju marinētus kabačus tomātu sulā. Mmmm, cik gardi tie bija! Recepte bija tūlīt noprasīta un sāku jau nepacietīgi dīdīties, kad tad tikšu pie gatavošanas. Un tad pienāca diena, kad droši ķēros klāt gatavošanai!
Kabači tomātu mērcē ar čili un papriku
Šie kabači garšos pat kabaču neēdājiem - tā par savu recepti saka portāla Cālis.lv lietotāja DzintarZaķis. Pagatavo un apēd tūlīt vai saglabā rudens un ziemas maltītēm, liekot burkās un glabājot vēsumā!
Klasiska gurķu recepte – Latgales salāti
Vasara pilnbriedā, jāsteidz pildīt ledusskapis, pagrabs un pieliekamais ar dažādiem krājumiem ziemai, piemēram, ar klasiskajiem gurķu salātiem ziemai no Latgales!
Kabaču salāti ziemai ar čili un ķiplokiem
Vēl viena kabaču recepte - lai ziemā būtu gardi piedevu salāti.
Sēņu lečo
Sēņu lečo - piedeva burciņā.
Tomāti želejā ar ķiplokiem un dillēm
Ziemas krājumiem – tomāti želejā bariņā ar ķiplokiem un zaļumiem.
Konservēti kabaču un burkānu salāti
Kabaču - burkānu salāti ziemas krājumu plauktam.
Marinētas bietes ar ķimenēm
Vienkārši pagatavojamas, ļoti gardas marinētas bietes ar ķimenēm.
Tomātu salāti ziemai jeb mednieku salāti
Tomātu salāti ziemai jeb mednieku salāti - tik gardi ka pavasari nesagaidīs.
Kabaču ikri ar tomātiem
Kabaču ikri ar tomātiem ziemas krājumiem.
Cukīni salāti ziemai
Cukīni salāti ar burkāniem un sīpoliem ziemas krājumiem.
Sviesta pupiņas ar dārzeņiem ziemai
Sviesta pupiņas ar dārzeņiem - ideāls "kokteilis" ziemai.
Lečo ziemai
Vienkārši pagatavojamas lečo ziemai.
Patisonu 'ikri'
Izmēģini - garšīgi!