Konservēt varam teju visu, sākot no mellenēm ievārījumā un beidzot ar siera gabaliņiem eļļā. Šoreiz "Tasty" pievēršas dārzeņiem burciņās – Latgales salātiem no gurķiem, lečo no paprikas un tomātiem, vīriešu "zaptei" un citiem gardumiem. Salātus ziemai mājās vari pagatavot pats, un tieši šobrīd ir īstais brīdis, jo uz laukiem un siltumnīcās sārtojas tomāti, garumā stiepjas gurķi, bet kabači kļūst jo dienas jo brangāki.
Svarīgākais, kas jāņem vērā, gatavojot termiski apstrādātos salātus ziemai – tie pirms ievietošanas burciņās ir jākarsē katlā neilgu laiku. Dārzeņiem var pievienot arī kādu augli, piemēram, ābolu. Bet izteiksmīgākai garšai – garšvielas un garšaugus. Sīkos gabaliņos sagrieztos dārzeņus sutina katlā ne ilgāk par pusstundu, un, lai tie būtu saldskābi, var pievienot arī kādu ēdamkaroti cukura.
Ziemas salātiem, ko iecerēts glabāt burciņās, tumšā un vēsā vietā, mēdz pievienot vai nu eļļu, vai etiķi. Ja ieburkotajiem dārzeņiem klāt ir eļļa, tie glabāsies labi līdz pat 3 mēnešiem. Bet, ja vīriešu "zaptei" vai lečo ir klāt etiķis, tad gardumi burciņās glabāsies vismaz 6 mēnešus un pat ilgāk. Pirms tam gan neaizmirsti, ka burciņām jābūt sterilizētām un dažas receptes pieprasa pasterizēšanu. Gatavos kārumus ziemā varēsi izmantot, kā tīk – pievienot kā piedevu pamatēdieniem, izmantot, kā sagatavi ātri pagatavojamai zupai vai apēst tāpat, gluži kā to dara ar salātiem.