Konservēšanai izvēlies svaigus un gatavus tomātus – ar stingrāku miziņu būs piemēroti marinēšanai un salātiem, bet mīkstākos tomātus drošu sirdi vari savārīt čatnijos un tomātu mērcē. Tāpat konservēšanai izmanto visdažādākās tomātu šķirnes – gan zaļos tomātus, gan dzeltenos, gan plūmju, aveņu kā arī ķirštomātus.
Lai veselie tomāti pēc apliešanas ar marinādi nesasprāgtu, neaizmirsti tos ar kociņu viegli sadurstīt. Bet, ja tieši pretēji, vēlies tomātus, kam nav miziņas, pirms konservēšanas iegriez svaigajos tomātos krustiņus un noblanšē verdošā ūdenī. Pēc tam miziņa viegli nolobīsies nost un tomātus varēsi ieburkot, kā vien vēlies.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit