Ja par gurķiem un tomātiem šajā konservēšanas sezonā jau esi parūpējies un nagi niez, lai skaistās burciņās saliktu vēl kādu kārumu ziemai, tad kabači būs īstais dārzenis. Tā kā augusta sākumā kabaču raža (un arī mazo itāliešu "brāļu" cukīni) nekur nav apsīkusi, ķeries klāt kabaču ikru, strēmelīšu, salātu un lečo gatavošanai. Īpaši šim darbiņam izvēlējāmies 14 receptes no "Tasty" virtuālās recepšu grāmatas!
Kabaču konservēšanai izvēlies nepāraugušus kabačus, kam nav pārāk bieza miziņa un sēklas vēl ir mīkstas – tad atliks vien tos sagriež gabaliņos, ripiņās vai plānās šķēlītēs un salikt burciņās vai savārīt kopā ar tomātiem, papriku un citiem dārzeņiem salātos. Īpašu garšu panāksi, ja kabačus iemarinēsi ne vien etiķa marinādē, bet arī tomātu sulā – tie būs mazliet kreftīgāki.
Lielos kabačus izmanto konservētu salātu pagatavošanai – pirms likšanas burciņā dārzeni izsutini, lai miza būtu mīkstāka. Atceries arī kabaci izgrebt, ja tam ir cietas sēklas. Tāpat termiski apstrādātus kabačus vari iekonservēt eļļā – novāri tos etiķūdenī, pievieno burciņās pipargraudus, diļļu ziedus un kādu ķiploku, un pārlej visu ar eļļu. Rezultātā iegūsi gardumu, ko pasniegt uzkodu platē.
Kabaču pastēte jeb smēriņš
Ātrā vīriešu zapte
Ātrā vīriešu zapte – pikantai piedevai ziemā. Pievieno pusdienu vai vakariņu šķīvim ar gaļu, rīsiem, kartupeļiem vai makaroniem.
Saldēti kabači - gardām pankūkām ziemā
Kabaču – aliču kompots jeb Viltotie ananasi
Kabaču salāti ziemai
Tomātu sulā marinēti kabači
Kabaču ikri
Klasiska recepte konservēšanas laikam - gardie kabaču ikri.