konservēšana kabači
Foto: Shutterstock

Ja par gurķiem un tomātiem šajā konservēšanas sezonā jau esi parūpējies un nagi niez, lai skaistās burciņās saliktu vēl kādu kārumu ziemai, tad kabači būs īstais dārzenis. Tā kā augusta sākumā kabaču raža (un arī mazo itāliešu "brāļu" cukīni) nekur nav apsīkusi, ķeries klāt kabaču ikru, strēmelīšu, salātu un lečo gatavošanai. Īpaši šim darbiņam izvēlējāmies 14 receptes no "Tasty" virtuālās recepšu grāmatas!

Kabaču konservēšanai izvēlies nepāraugušus kabačus, kam nav pārāk bieza miziņa un sēklas vēl ir mīkstas – tad atliks vien tos sagriež gabaliņos, ripiņās vai plānās šķēlītēs un salikt burciņās vai savārīt kopā ar tomātiem, papriku un citiem dārzeņiem salātos. Īpašu garšu panāksi, ja kabačus iemarinēsi ne vien etiķa marinādē, bet arī tomātu sulā – tie būs mazliet kreftīgāki.

Lielos kabačus izmanto konservētu salātu pagatavošanai – pirms likšanas burciņā dārzeni izsutini, lai miza būtu mīkstāka. Atceries arī kabaci izgrebt, ja tam ir cietas sēklas. Tāpat termiski apstrādātus kabačus vari iekonservēt eļļā – novāri tos etiķūdenī, pievieno burciņās pipargraudus, diļļu ziedus un kādu ķiploku, un pārlej visu ar eļļu. Rezultātā iegūsi gardumu, ko pasniegt uzkodu platē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!