Tā kā gaisā jūtams rudens un sēņotāju mežos kļūst arvien vairāk, skaidrs ir tikai viens – kaut kur sēnes ir. Un daudz. Ja gadījies tikt pie prāviem groziņiem ar meža veltēm, tās vērts sagatavot ziemai – iesālīt, iemarinēt un pagatavot ziemas salātos. Lai mazliet atvieglotu spriešanu par to, kā tieši gatavot, izvēlējāmies 12 receptes no "Tasty" krātuves!
Atlasi no salasītā labākās gailenes, baravikas, bekas, vilnīšus, bērzlapes un citas sēnes. Kārtīgi notīri, ja nepieciešams, noņem sēnēm plēvīti un pārliecinies, ka tajās nav tārpu. Galvenais – sagatavo arī pietiekami daudz sterilizētu burciņu un garšvielu, ar kurām papildināt sālījumus un marinādes. Vairāk par sēņu konservēšanas veidiem lasi šeit.
Marinētas sēnes ziemai (recepte ar etiķa esenci)
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit