Sukādes var pagatavot no augļiem, ogām un pat dārzeņiem. Pirms tam noturot pietiekami ilgu laiku cukura sīrupā, bet pēc tam – kaltējot istabas temperatūrā. Vasaras beigas ir īstais laiks, lai gatavotu sukādes, jo raža lutina ar dažādām veltēm, no kurām pagatavot žāvētos saldumus.
No kā gatavot sukādes? Sukāžu gatavošanai noderēs ogas, augļi un dārzeņi ar stingru, bet salīdzinoši mīkstu miziņu. Tam noderēs dzērvenes, pīlādži un brūklenes, ananasi, cidonijas, teju visi citrusaugļi – jo īpaši citroni, apelsīni, kā arī ķirbji un pat burkāni un kabači. Vēl sukādes var pagatavot no spēcinošā ingvera.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit