apelsīnu sukādes
Foto: Shutterstock
Saldo, vitamīniem bagātīgo un salīdzinoši veselīgo našķi – sukādes – itin viegli vari pagatavot mājās pats. Atliek vien sasmelties pacietību, atrast vajadzīgās izejvielas un ķerties pie darba. Kā mājās pagatavot sukādes, ar ko našķēties tad, kad vasara jau aiz kalniem, bet gribas notvert vēl tās garšu?

Sukādes var pagatavot no augļiem, ogām un pat dārzeņiem. Pirms tam noturot pietiekami ilgu laiku cukura sīrupā, bet pēc tam – kaltējot istabas temperatūrā. Vasaras beigas ir īstais laiks, lai gatavotu sukādes, jo raža lutina ar dažādām veltēm, no kurām pagatavot žāvētos saldumus.

No kā gatavot sukādes? Sukāžu gatavošanai noderēs ogas, augļi un dārzeņi ar stingru, bet salīdzinoši mīkstu miziņu. Tam noderēs dzērvenes, pīlādži un brūklenes, ananasi, cidonijas, teju visi citrusaugļi – jo īpaši citroni, apelsīni, kā arī ķirbji un pat burkāni un kabači. Vēl sukādes var pagatavot no spēcinošā ingvera.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!