čili pipari ass ēdiens
Foto: Shutterstock
Ja šogad esi pacenties un savā dārziņā vai siltumnīcā izaudzējis asos čili piparus pats, tad ir vērts padomāt par to noglabāšanu arī tam laikam, kad nav iespējas tikt pie svaigiem čili (kaltēt un žāvēt, protams, vari arī pirktus čili). Viens no pateicīgākajiem veidiem, kā sagatavot čili ziemas krājumiem, ir kaltēšana. Kā to izdarīt pašam mājas apstākļos?

Vispirms jāsagādā paši čili – tiem jābūt svaigiem, nebojātiem, tādiem, kas piešķirs maltītei vislabāko garšu. Kaltēšanas/žāvēšanas laikā čili zaudē mitrumu, līdz ar to čili garša kļūst intensīvāka, asāka. Kaltētie čili pipari maltīti padarīs asāku nekā svaigie čili.

Čili sagatavošana

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!