Āboli un citi augļi
Ja esi lēmis ābolu zapti papildināt ar citiem augļiem, tad zini, ka tie labi sader ar apelsīniem un citiem citrusaugļiem, banāniem, bumbieriem, persikiem, aprikozēm, bet pikantākai variācijai izmēģini salikumu ar ingveru un citronu. Meklējot vēl radošākas variācijas, ābolu saldumu papildini ar skābenām cidoniju šķēlēm vai kivi, bet, ja augļu dārzā vēl pieejamas plūmes, arī šāds salikums garšos izcili. Ja vēl kur pieejami rabarberi, piemēram, kāda vēlā šķirne, liec tos lietā zaptes vārīšanā ar āboliem vai pagatavo sāļo variāciju čatnijā.
Āboli ar ogām
Ne tikai ar augļiem, arī ar ogām āboli vairākkārt pierādījuši savas labās garšu īpašības. Ja vēl tirgū kaut kur pieejamas vēlāko šķirņu zemenes, noteikti savāri dažas burciņas ābolu–zemeņu ievārījuma. Tāpat ar avenēm, brūklenēm, dzērvenēm, ķiršiem, mežrozītēm un arī melnā plūškoka ogām. Starp citu, arī lielākā oga – ķirbis – visai labi garšos ābolu zaptē.
Āboli ar garšvielām
Pirmā garšviela, kas, visticamāk, vairumam asociēsies ar āboliem, ir kanēlis. Tad nu šī garšviela noteikti var ierindoties pirmajā vietā, taču bez tā kaut reizi izmēģini saldeno vaniļu – ekstrakta, cukura vai pāksts veidā. Svaigākai un vasarīgākai garšai piestāvēs piparmētra, bet ļoti interesantu garšu buķeti radīs krustnagliņa, rozmarīns un pat anīsa zvaigzne. Pievienojot medu, ievārījums iegūst krietni karamelīgāku garšu, savukārt dažas rozīnes pilnībā pārvērtīs pat klasiskāko ievārījumu.
Viegli saldais ābolu ievārījums
Šādu ābolu ievārījumu var izvārīt jebkurā brīdī, vārot nelielu daudzumu un noglabājot burciņu ledusskapī un, kad burciņa izēsta, vāra nākamo porciju.
Ābolu ievārījums ar iebiezināto pienu
Ābolu ievārījumiem pagatavošanas iespējas ir daudz un dažādas, bet šī ir ''Tasty'' pārbaudīta un ļoti iecienīta. Kaut kas starp ievārījum un ābolu biezeni – ideāli piestāv vafelēm, pankūkām, kūkām un visai labi iet iekšā karotēm vien.
Brūkleņu un ābolu ievārījums
Vienkārši pagatavojams brūkleņu un ābolu ievārījums.
Ābolu – apelsīnu ievārījums
Eksotiskais ābolu – apelsīnu ievārījums ziemas krājumiem.
Ābolu, dzērveņu un sīpolu zapte
Visai netipiska ābolu, sīpolu un dzērveņu zapte jeb ievārījums ar krietnu devu garšvielu un sarkanvīna etiķi. Iesaiņo to skaistās burciņās, pieliec šiltīti, apsien ar burvīgu lenti un pasniedz kā dāvanu svētkos tuviniekiem, draugiem vai darba kolēģiem.
Ābolu marmelāde
Ābolu marmelāde ziemas krājumiem.
Pīlādžu un ābolu ievārījums
Gards pīlādžu ievārījums ar āboliem un vaniļu.
Brūkleņu ievārījums ar āboliem
Brūkleņu ievārījums ar āboliem - burvīga ziemas zapte.
Ābolu – kafijas ievārījums
Ābolu – kafijas ievārījums ar olu liķiera piedevu.
Dzērveņu ievārījums ar āboliem
Dzērveņu ievārījums ar āboliem - sagatave priekš kūku pildījumiem, riekstiņiem un citiem gardumiem.