bolu ievārījums konservēšana
Foto: Shutterstock
Nekad nav par vēlu izmēģināt ko jaunu konservēšanā ar āboliem. Tā kā daudzviet šogad ābelēs raža izaugusi krietnos apjomos, būtu pat vēlams pagatavot arī ko citādāku dažādībai konservu plauktiņos. Vairums cilvēku no āboliem gatavo klasisko ābolu ievārījumu, un tas nebūt nav slikti, taču ir tik daudz variāciju, ko vērts izmēģināt un atzīt par labām, ka būtu grēks ko vēl nepagatavot šajā sezonā.

Āboli un citi augļi


Ja esi lēmis ābolu zapti papildināt ar citiem augļiem, tad zini, ka tie labi sader ar apelsīniem un citiem citrusaugļiem, banāniem, bumbieriem, persikiem, aprikozēm, bet pikantākai variācijai izmēģini salikumu ar ingveru un citronu. Meklējot vēl radošākas variācijas, ābolu saldumu papildini ar skābenām cidoniju šķēlēm vai kivi, bet, ja augļu dārzā vēl pieejamas plūmes, arī šāds salikums garšos izcili. Ja vēl kur pieejami rabarberi, piemēram, kāda vēlā šķirne, liec tos lietā zaptes vārīšanā ar āboliem vai pagatavo sāļo variāciju čatnijā.

Āboli ar ogām


Ne tikai ar augļiem, arī ar ogām āboli vairākkārt pierādījuši savas labās garšu īpašības. Ja vēl tirgū kaut kur pieejamas vēlāko šķirņu zemenes, noteikti savāri dažas burciņas ābolu–zemeņu ievārījuma. Tāpat ar avenēm, brūklenēm, dzērvenēm, ķiršiem, mežrozītēm un arī melnā plūškoka ogām. Starp citu, arī lielākā oga – ķirbis – visai labi garšos ābolu zaptē.

Āboli ar garšvielām


Pirmā garšviela, kas, visticamāk, vairumam asociēsies ar āboliem, ir kanēlis. Tad nu šī garšviela noteikti var ierindoties pirmajā vietā, taču bez tā kaut reizi izmēģini saldeno vaniļu – ekstrakta, cukura vai pāksts veidā. Svaigākai un vasarīgākai garšai piestāvēs piparmētra, bet ļoti interesantu garšu buķeti radīs krustnagliņa, rozmarīns un pat anīsa zvaigzne. Pievienojot medu, ievārījums iegūst krietni karamelīgāku garšu, savukārt dažas rozīnes pilnībā pārvērtīs pat klasiskāko ievārījumu.

Viegli saldais ābolu ievārījums

Foto: Shutterstock

Šādu ābolu ievārījumu var izvārīt jebkurā brīdī, vārot nelielu daudzumu un noglabājot burciņu ledusskapī un, kad burciņa izēsta, vāra nākamo porciju.

Lasīt vairāk

Ābolu ievārījums ar iebiezināto pienu

Foto: Shutterstock

Ābolu ievārījumiem pagatavošanas iespējas ir daudz un dažādas, bet šī ir ''Tasty'' pārbaudīta un ļoti iecienīta. Kaut kas starp ievārījum un ābolu biezeni – ideāli piestāv vafelēm, pankūkām, kūkām un visai labi iet iekšā karotēm vien.

Lasīt vairāk

Brūkleņu un ābolu ievārījums

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojams brūkleņu un ābolu ievārījums.

Lasīt vairāk

Ābolu – apelsīnu ievārījums

Foto: Shutterstock

Eksotiskais ābolu – apelsīnu ievārījums ziemas krājumiem.

Lasīt vairāk

Ābolu, dzērveņu un sīpolu zapte

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Visai netipiska ābolu, sīpolu un dzērveņu zapte jeb ievārījums ar krietnu devu garšvielu un sarkanvīna etiķi. Iesaiņo to skaistās burciņās, pieliec šiltīti, apsien ar burvīgu lenti un pasniedz kā dāvanu svētkos tuviniekiem, draugiem vai darba kolēģiem.

Lasīt vairāk

Ābolu marmelāde

Foto: Shutterstock

Ābolu marmelāde ziemas krājumiem.

Lasīt vairāk

Pīlādžu un ābolu ievārījums

Foto: Shutterstock

Gards pīlādžu ievārījums ar āboliem un vaniļu.

Lasīt vairāk

Brūkleņu ievārījums ar āboliem

Brūkleņu ievārījums ar āboliem - burvīga ziemas zapte.

Lasīt vairāk

Ābolu – kafijas ievārījums

Foto: Shutterstock

Ābolu – kafijas ievārījums ar olu liķiera piedevu.

Lasīt vairāk

Dzērveņu ievārījums ar āboliem

Foto: Shutterstock

Dzērveņu ievārījums ar āboliem - sagatave priekš kūku pildījumiem, riekstiņiem un citiem gardumiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!