bolu ievārījums konservēšana
Foto: Shutterstock
Nekad nav par vēlu izmēģināt ko jaunu konservēšanā ar āboliem. Tā kā daudzviet šogad ābelēs raža izaugusi krietnos apjomos, būtu pat vēlams pagatavot arī ko citādāku dažādībai konservu plauktiņos. Vairums cilvēku no āboliem gatavo klasisko ābolu ievārījumu, un tas nebūt nav slikti, taču ir tik daudz variāciju, ko vērts izmēģināt un atzīt par labām, ka būtu grēks ko vēl nepagatavot šajā sezonā.

Āboli un citi augļi


Ja esi lēmis ābolu zapti papildināt ar citiem augļiem, tad zini, ka tie labi sader ar apelsīniem un citiem citrusaugļiem, banāniem, bumbieriem, persikiem, aprikozēm, bet pikantākai variācijai izmēģini salikumu ar ingveru un citronu. Meklējot vēl radošākas variācijas, ābolu saldumu papildini ar skābenām cidoniju šķēlēm vai kivi, bet, ja augļu dārzā vēl pieejamas plūmes, arī šāds salikums garšos izcili. Ja vēl kur pieejami rabarberi, piemēram, kāda vēlā šķirne, liec tos lietā zaptes vārīšanā ar āboliem vai pagatavo sāļo variāciju čatnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!