Foto: Shutterstock kolāža
Skaidrs, ka sulīgi izaugušos tomātu krājumus sviestmaizītēs vien nenoēst un zupās neizvārīt. Tad nu augustā jāķeras klāt nopietnākam plānam, un kāpēc gan tā nebūtu klasika – tomāti želejā? Vasaras garša burciņā nekad neliks vilties, un ticiet, ziemā būsiet pateicīgi, ka veltījāt laiku un pagatavojāt ko tik gardu vēlākai baudīšanai. Te nu arī būs padomi, kā to pareizi darīt, kā arī 10 recepšu variācijas, ko vērts izmēģināt augustā.

Pagatavošanas process

Klasiski tomātus želejā gatavo no tomātiem, sīpoliem, lauru lapām, pipariem, želatīna un marinādes, kas gatavota no ūdens, etiķa, garšvielām. Marinādi gatavo, katliņā uzkarsējot ūdeni ar etiķi, sāli, cukuru, garšvielām. Burkās sapilda tomātus, sīpolus, pārber ik pa kārtai želatīnu un tad ielej marinādi. Otrs variants, kā gatavot – želatīnu iepriekš uzbriedina aukstā ūdenī un pēc tam to izkausē ūdens peldē. Izkausētā veidā to pievieno pagatavotajai marinādei un tad pilda burciņas saturā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!