ievārījums konservēšana āboli
Foto: Shutterstock
Konservēšanas sezona rit pilnā sparā. Augusta siltās dienas mūs aplaimojušas ar āboliem. Sārtiem, sulīgiem un pašu dārzos izlolotiem. Lai atvasaras garšu saglabātu burciņā un baudītu arī aukstākajos ziemas mēnešos, izvēlējāmies 12 receptes no "Tasty" pavārgrāmatas.

Gatavojot ābolu ievārījumus, jāņem vērā dažas lietas. Pirmkārt, jo smalkāki būs ābolu gabaliņi, jo ātrāk tie vārot izšķīdīs. Svarīgi ir arī neaizmirst tos iztīrīt no sēkliņām, lai kāda netiktu ievārījuma burkā. Tāpat, nevairies savienot vairākas garšas – āboliem piestāvēs kā aronijas, tā pīlādži un brūklenes. Garšu eksperimentētāji var pamēģināt ābolu ievārījumu ar kafijas garšas notīm.

Tāpat nedrīkst aizmirst par garšvielām – gan ievārījumam, gan kompotam noderēs kanēļa standziņas vai krustnagliņas. Bet, ja saldās "zaptes" nevilina, no āboliem un sīpoliem sanāks burvīgs sīvāks gardums. Tas piestāvēs gaļas ēdieniem, grauzdiņiem un pat pastētei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!