Gatavojot ābolu ievārījumus, jāņem vērā dažas lietas. Pirmkārt, jo smalkāki būs ābolu gabaliņi, jo ātrāk tie vārot izšķīdīs. Svarīgi ir arī neaizmirst tos iztīrīt no sēkliņām, lai kāda netiktu ievārījuma burkā. Tāpat, nevairies savienot vairākas garšas – āboliem piestāvēs kā aronijas, tā pīlādži un brūklenes. Garšu eksperimentētāji var pamēģināt ābolu ievārījumu ar kafijas garšas notīm.
Tāpat nedrīkst aizmirst par garšvielām – gan ievārījumam, gan kompotam noderēs kanēļa standziņas vai krustnagliņas. Bet, ja saldās "zaptes" nevilina, no āboliem un sīpoliem sanāks burvīgs sīvāks gardums. Tas piestāvēs gaļas ēdieniem, grauzdiņiem un pat pastētei.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit