Gatavojot ābolu ievārījumus, jāņem vērā dažas lietas. Pirmkārt, jo smalkāki būs ābolu gabaliņi, jo ātrāk tie vārot izšķīdīs. Svarīgi ir arī neaizmirst tos iztīrīt no sēkliņām, lai kāda netiktu ievārījuma burkā. Tāpat, nevairies savienot vairākas garšas – āboliem piestāvēs kā aronijas, tā pīlādži un brūklenes. Garšu eksperimentētāji var pamēģināt ābolu ievārījumu ar kafijas garšas notīm.
Tāpat nedrīkst aizmirst par garšvielām – gan ievārījumam, gan kompotam noderēs kanēļa standziņas vai krustnagliņas. Bet, ja saldās "zaptes" nevilina, no āboliem un sīpoliem sanāks burvīgs sīvāks gardums. Tas piestāvēs gaļas ēdieniem, grauzdiņiem un pat pastētei.
Aroniju un ābolu džems
Ziemas krājumiem noderēs – aroniju un ābolu džems.
Brūkleņu un ābolu ievārījums
Vienkārši pagatavojams brūkleņu un ābolu ievārījums.
Ābolu, dzērveņu un sīpolu zapte
Visai netipiska ābolu, sīpolu un dzērveņu zapte jeb ievārījums ar krietnu devu garšvielu un sarkanvīna etiķi. Iesaiņo to skaistās burciņās, pieliec šiltīti, apsien ar burvīgu lenti un pasniedz kā dāvanu svētkos tuviniekiem, draugiem vai darba kolēģiem.
Viegli saldais ābolu ievārījums
Šādu ābolu ievārījumu var izvārīt jebkurā brīdī, vārot nelielu daudzumu un noglabājot burciņu ledusskapī un, kad burciņa izēsta, vāra nākamo porciju.
Ābolu ievārījums ar iebiezināto pienu
Ābolu ievārījumiem pagatavošanas iespējas ir daudz un dažādas, bet šī ir ''Tasty'' pārbaudīta un ļoti iecienīta. Kaut kas starp ievārījum un ābolu biezeni – ideāli piestāv vafelēm, pankūkām, kūkām un visai labi iet iekšā karotēm vien.
Ābolu kompots
Ābolu kompots - kārumam ziemā.
Brūkleņu ievārījums ar āboliem
Brūkleņu ievārījums ar āboliem - burvīga ziemas zapte.
Ābolu marmelāde
Ābolu marmelāde ziemas krājumiem.
Ābolu – apelsīnu ievārījums
Eksotiskais ābolu – apelsīnu ievārījums ziemas krājumiem.
Pīlādžu un ābolu ievārījums
Gards pīlādžu ievārījums ar āboliem un vaniļu.
Ābolu 'siers'
Ābolu siers ir ēdiens, ko iecienījuši ne vien mūsu kaimiņi lietuvieši, bet arī briti, kuri to sāk iekļaut savā tradicionālajā tējas dzeršanā, klāt piekožot biskvīta cepumus. Patiesībā tas nemaz nav siers, bet gan stingra ziemas ābolu marmelāde tumši brūnā krāsā ar dzeltenīgiem lāsumiņiem. Saldi svaiga, ļoti garšīga! Pagatavo, sagriez šķēlēs un našķojies!
Ābolu – kafijas ievārījums
Ābolu – kafijas ievārījums ar olu liķiera piedevu.