cidoniju ievārījums marmelāde džems konservēšana
Foto: Shutterstock
Laikā, kad konservēšanai pamazām liekam punktu, par sevi atkal liek manīt skābenie cidoniju augļi, kas jau izauguši krūmos un pieejami arī tirgus plačos.

Atgriežot atmiņā bērnības garšu, ne viens vien atcerēsies, kā gardu muti ēdām viltotās sukādes jeb plāni sagrieztās cidoniju šķēlītes, kas apbērtas ar cukuru un laika gaitā sacukurojušās sulīgā kārumā. To noteikti vērts pagatavot arī tagad, taču bez tā ''Tasty'' recepšu krājumos ir arī padomi, kā pagatavot ievārījumu, sīrupu un sukādes.

Bet, ja konservi nav tava stihija, pagatavo kādu kārumu ar cidonijām galvenajā lomā – krēmu, uzputeni. Vari arī izcept kādu kūku, liekot lietā skābeno augļu šķēlītes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!