Atgriežot atmiņā bērnības garšu, ne viens vien atcerēsies, kā gardu muti ēdām viltotās sukādes jeb plāni sagrieztās cidoniju šķēlītes, kas apbērtas ar cukuru un laika gaitā sacukurojušās sulīgā kārumā. To noteikti vērts pagatavot arī tagad, taču bez tā ''Tasty'' recepšu krājumos ir arī padomi, kā pagatavot ievārījumu, sīrupu un sukādes.
Bet, ja konservi nav tava stihija, pagatavo kādu kārumu ar cidonijām galvenajā lomā – krēmu, uzputeni. Vari arī izcept kādu kūku, liekot lietā skābeno augļu šķēlītes.
Cidoniju ievārījums
Cidoniju ievārījums – veselīgs un gards našķis drēgnajiem rudens un ziemas mēnešiem.
Mīkstās cidoniju sukādes
Mīkstās un gardās cidoniju sukādes iepriecinās ikvienu kārumnieku. Tās būs tik ļoti garšīgas, ka būs grūti pārtraukt ēst, tā apgalvo mūsu lasītāja Dace Auzenbaha, daloties ar savu noslēpumu, kā cidoniju sukādes pēc sīrupa atsulošanās pagatavot mīkstas nevis cietas un nesakožamas.
Cidonijas cukurā
Cidonijas cukurā - var izmantot kā piedevu pie tējas, šķaidīt ar ūdeni, lai iegūtu cidoniju dzērienu.
Cidoniju sīrups
Cidoniju sīrups - vitamīni pudelē visai ziemai.
Cidoniju džems
Receptes autore Kornēlija Šinharla grāmatā "Konservēšana" iesaka cidoniju džemu izmantot saldo ēdienu pagatavošanā vai kā piedevu krējuma saldējumam, dažādiem krēmiem un pudiņiem. Īpaši gards cidoniju džems būs kopā ar svaigi ceptām kartupeļu pankūkām. Kopā no šī sastāvdaļu daudzuma iegūst 1.5 litru džema.
'Ananasveidīgie' ķirbji
'Ananasveidīgie' ķirbji un cidonijas pārvērš ierasto ķirbju garšu līdz nepazīšanai!
Mieža putraimu rauga pankūkas ar cidoniju 'panna cotta' un brūkleņu kečupu
Recepti piedāvā restorāna "Elements" šefpavāre Svetlana Riškova. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.
Biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu
Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās. Izmēģini biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu!
Ābolu - cidoniju uzputenis
Labai dienai baudi ābolu - cidoniju uzputeni kopā ar pienu.