konservēti sparģeļi
Foto: Shutterstock
Sparģeļu sezona ir jātver, kamēr zaļie un gardie kātiņi pieejami. Sezona sākas aprīļa otrajā pusē, tā kā sparģeļu zupas varam baudīt vēl visu atlikušo pavasari. Tomēr, ja sanācis tikt pie krietnas porcijas, vērts sparģeļus noglabāt arī vēlajiem vasaras, rudens un ziemas mēnešiem. Viens no veidiem – konservēšana.

Sparģeļus vērts konservēt, jo to burciņas pēc tam viegli varēsi uzglabāt vēsākā vietā turpat virtuvē. Zināms, ka saldētavu mēdz aizņemt ogu un citu velšu kalni, tāpēc ieburkošana būs pateicīgs veids, kā ekonomēt vietu saldētām gailenēm un zemenēm. Turklāt konservēt sparģeļus ir pavisam vienkārši – vajag vien sterilizētas burciņas, sālsūdeni, sparģeļus un lielu katlu.

Vispirms sagatavo sparģeļus. Tos kārtīgi nomazgā. Kad sparģeļi nomazgāti, katru satver starp pirkstiem un loka sparģeļa kātiņu tā, lai tas tuvāk kāta pamatnei pārlūztu, iesaka "TheSpruce". Sparģelim būtu jāpārlūst vietā, kur kāts no cieta kļūst par mīkstāku. Cietākos kātiņus, kas nolauzti, nekonservē, bet pietaupa. Tie var noderēt zupām, biezeņiem un citiem dārzeņu ēdieniem. Pēc tam sparģeļus apgriež, lai tie ielīstu burciņās, atstājot no augšas aptuveni pusotru centimetru brīvu telpu. Ja tīk, sparģeļus visus var sagriezt sīkākos, vienādos stiebriņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!