skābenes konservēšana burkas
Foto: Shutterstock
Ja vēlies sagatavot ziemas krājumiem vērtīgās skābeņu lapas, ir īstais laiks ķerties pie darba. Svaigas zaļās lapiņas vislabāk baudīt veselīgos salātos, bet, pareizi uzglabātas, ziemā varēsi pievienot skābenes dažādām, zupām, sautējumiem un mērcēm kā bagātīgu dzelzs, C vitamīna, karotīna un dažādu minerālvielu, piemēram, kālija avotu.

Skābenes var "ieziemot" dažādos veidos – kaltējot, saldējot vai konservējot, atliek tikai izvēlēties sev tīkamāko, skaidro žurnāls "Praktiskais Latvietis". Tiesa, jāņem vērā, ka, atkarībā no izvēlētā varianta, arī skābeņu garša atšķirsies.

Kaltētas skābenes

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!