7 mazsālīto gurķīšu receptes kārai nokraukšķināšanai
Foto: Shutterstock
Tā kā tirgū un veikalos jau parādījušies Latvijā audzētie gurķīši, ir īstais brīdis atklāt mazsālīto gurķu sezonu. Sālīšana ir ātrs variants, kā pirmos gurķus sagatavot gardi, lai varētu tos baudīt jau pēc dažām stundām un vēl pāris nākamās dienas, sagriežot šķēlītēs un pasniedzot kā piedevu pie kartupeļu biezputras, dažādiem uz grila gatavotiem ēdieniem vai kāri nokraukšķinot tāpat vien. Tāpēc jau šodien nopērc pāris kilogramu gurķīšu, izvēlies stikla burku, palielāku bļodu vai katliņu un ķeries pie darba.

Veikalā rūpīgi izvēlies gurķus, kas nav savītuši vai sākuši dzeltēt. Pārnestus mājās tos rūpīgi nomazgā un, kamēr sarūpē atbilstošu trauku, sagatavo sālījumu un piedevas, pārlej gurķus ar aukstu ūdeni.

Kādas tad ir klasiskās piedevas, ko saimnieces izmanto gurķu sālīšanai:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!