Foto: Shutterstock
Gurķi siltumnīcās aug kā no pārpilnības raga, tāpēc bez baudīšanas svaigā veidā noteikti jāizmanto iespēja to iekonservēšanai. Galu galā, ziemas sezonā tā vien gribēsies attaisīt burciņu un kāriem zobiem nokraukšķināt iekonservētos vasaras labumus.

Marinēti, mazsālīti, skābēti – tas, kā iekonservēti gurķi, ir gaumes jautājums, tāpēc piedāvājam dažādas receptes, lai katrs atrod ko sev tīkamu. Pat tad, ja katru gadu vadies pēc vienas receptes, noteikti izmēģini ko jaunu, jo kas zina – varbūt atklāsi kādu citu paņēmienu gurķu konservēšanā. Ja esi starp tiem, kas nemīl ilgi un dikti kavēties virtuvē, recepte fiksajiem mazsālītajiem gurķiem ir kā radīta tev, savukārt eksperimentu cienītājiem jāizmēģina kas neparasts, piemēram, skābētie gurķi ar jāņogām. Izmēģināšanas vērta noteikti ir arī no pūra izceltā 1909. gada recepte sālītiem gurķiem.

Bet, ja tavā recepšu pūrā ir kas dalīšanās vērts, droši sūti to uz e-pastu receptes@delfi.lv.

Sālīti gurķi pēc 1909. gada receptes

Foto: Shutterstock

Piedāvājam gurķu sālīšanas recepti pēc 1909. gada Krievijā izdotas recepšu grāmatas. Dotais gurķu daudzums būs piemērots 3 litru burkai.

Lasīt vairāk

Gurķos sālīti gurķi

Foto: Shutterstock

Gurķi gurķos - neparasts veids, kā garšīgi iesālīt gurķus. Šis ir lieliska ideja, kā vari izmantot arī pāraugušos gurķus.

Lasīt vairāk

Klasiska gurķu recepte – Latgales salāti

Foto: Privātais arhīvs

Vasara pilnbriedā, jāsteidz pildīt ledusskapis, pagrabs un pieliekamais ar dažādiem krājumiem ziemai, piemēram, ar klasiskajiem gurķu salātiem ziemai no Latgales!

Lasīt vairāk

Mazsālīti gurķi ātrai apēšanai

Foto: Shutterstock

Nupat jau klāt tas laiks, kad sāk ienākties pirmie gurķīši, kurus grēks nenobaudīt arī mazsālītā versijā. Šī recepte būs pavisam ātrai apēšanai.

Lasīt vairāk

Fiksākā mazsālīto gurķu recepte - polietilēna maisiņā

Foto: Privātais arhīvs

Viens no ātrākajiem veidiem, kā tikt pie mazsālītiem gurķīšiem, ir to gatavošana visparastākajā polietilēna maisiņā! Šī turklāt ir ļoti elementāra recepte, kas neprasa buršanos ar sāls un cukura proporcijām vai etiķa daudzuma noteikšanu.

Lasīt vairāk

Marinēti gurķi

Foto: Shutterstock

Vienkārši un garšīgi marinēti gurķi.

Lasīt vairāk

Gurķu marinēšana ar pārliešanu

Foto: Shutterstock

Gurķu marinēšana ar pārliešanu - lai labi turas līdz nākamai ražai.

Lasīt vairāk

Ātrie mazsālītie gurķi - gatavi četrās stundās!

Foto: Shutterstock

Ātrie mazsālītie gurķi - četras stundas un ceļami galdā. Receptes pierakstā saglabāts autores izteiksmes stils un izteiksmes līdzekļi.

Lasīt vairāk

Skābēti gurķi ar jāņogām

Foto: Delfi Foto

Ziemas krājumiem var sagatavot vasarīgus skābētos gurķus ar jāņogām. Tie lieliski saderēsies ar gaļas ēdieniem. Dotie produkti piemēroti 1,5 l apjomam.

Lasīt vairāk

Klasiski mazsālītie gurķi

Foto: Shutterstock

Klasiski mazsālītie gurķi - īstā jūnija garša!

Lasīt vairāk

Gurķi ar ķiplokiem ziemas krājumiem

Foto: Privātais arhīvs

Ja neesi izlēmis, kā vēl varētu iekonservēt gurķu ražu, izmēģini šo recepti, ko īpašu padara pikanto ķiploku klātbūtne. Receptes autore iesaka ar ķiploku daudzumu variēt, kā labpatīk, bet, lai burciņas izskatītos glītāk, var gurķiem pievienot kādu paprikas šķēli vai gabaliņos sagrieztus tomātus.

Lasīt vairāk

Mazsālīti gurķi bez etiķa

Foto: Shutterstock

Mazsālīto gurķu receptes mēdz būt daudz un dažādas - šī ir īpaša ar to, ka kraukšķīgos gurķīšus var iegūt ļoti ātri, turklāt marinādei nav nepieciešams etiķis. Receptes pierakstā saglabāts autores rakstības un izteiksmes stils.

Lasīt vairāk

Gurķu šķēlītes mārrutku marinādē

Foto: DELFI

Mārrutku gurķi – pēdējos gados viens no “modes kliedzieniem”, kā marinēt gurķus. Derēs gan ātrai gurķu nokraukšķināšanai, gan ziemas krājumiem. Viegli saldskābi un ar mārrutku kreptīgumu, garšo labi!

Lasīt vairāk

Dabīgi skābēti gurķi

Foto: Shutterstock

Dabīgi skābēti gurķi - salātiem, gardām uzkodām un piedevām.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!