Marinēti, mazsālīti, skābēti – tas, kā iekonservēti gurķi, ir gaumes jautājums, tāpēc piedāvājam dažādas receptes, lai katrs atrod ko sev tīkamu. Pat tad, ja katru gadu vadies pēc vienas receptes, noteikti izmēģini ko jaunu, jo kas zina – varbūt atklāsi kādu citu paņēmienu gurķu konservēšanā. Ja esi starp tiem, kas nemīl ilgi un dikti kavēties virtuvē, recepte fiksajiem mazsālītajiem gurķiem ir kā radīta tev, savukārt eksperimentu cienītājiem jāizmēģina kas neparasts, piemēram, skābētie gurķi ar jāņogām. Izmēģināšanas vērta noteikti ir arī no pūra izceltā 1909. gada recepte sālītiem gurķiem.
Bet, ja tavā recepšu pūrā ir kas dalīšanās vērts, droši sūti to uz e-pastu receptes@delfi.lv.
Sālīti gurķi pēc 1909. gada receptes
Piedāvājam gurķu sālīšanas recepti pēc 1909. gada Krievijā izdotas recepšu grāmatas. Dotais gurķu daudzums būs piemērots 3 litru burkai.
Gurķos sālīti gurķi
Gurķi gurķos - neparasts veids, kā garšīgi iesālīt gurķus. Šis ir lieliska ideja, kā vari izmantot arī pāraugušos gurķus.
Klasiska gurķu recepte – Latgales salāti
Vasara pilnbriedā, jāsteidz pildīt ledusskapis, pagrabs un pieliekamais ar dažādiem krājumiem ziemai, piemēram, ar klasiskajiem gurķu salātiem ziemai no Latgales!
Mazsālīti gurķi ātrai apēšanai
Nupat jau klāt tas laiks, kad sāk ienākties pirmie gurķīši, kurus grēks nenobaudīt arī mazsālītā versijā. Šī recepte būs pavisam ātrai apēšanai.
Fiksākā mazsālīto gurķu recepte - polietilēna maisiņā
Viens no ātrākajiem veidiem, kā tikt pie mazsālītiem gurķīšiem, ir to gatavošana visparastākajā polietilēna maisiņā! Šī turklāt ir ļoti elementāra recepte, kas neprasa buršanos ar sāls un cukura proporcijām vai etiķa daudzuma noteikšanu.
Marinēti gurķi
Vienkārši un garšīgi marinēti gurķi.
Gurķu marinēšana ar pārliešanu
Gurķu marinēšana ar pārliešanu - lai labi turas līdz nākamai ražai.
Ātrie mazsālītie gurķi - gatavi četrās stundās!
Ātrie mazsālītie gurķi - četras stundas un ceļami galdā. Receptes pierakstā saglabāts autores izteiksmes stils un izteiksmes līdzekļi.
Skābēti gurķi ar jāņogām
Ziemas krājumiem var sagatavot vasarīgus skābētos gurķus ar jāņogām. Tie lieliski saderēsies ar gaļas ēdieniem. Dotie produkti piemēroti 1,5 l apjomam.
Klasiski mazsālītie gurķi
Klasiski mazsālītie gurķi - īstā jūnija garša!
Gurķi ar ķiplokiem ziemas krājumiem
Ja neesi izlēmis, kā vēl varētu iekonservēt gurķu ražu, izmēģini šo recepti, ko īpašu padara pikanto ķiploku klātbūtne. Receptes autore iesaka ar ķiploku daudzumu variēt, kā labpatīk, bet, lai burciņas izskatītos glītāk, var gurķiem pievienot kādu paprikas šķēli vai gabaliņos sagrieztus tomātus.
Mazsālīti gurķi bez etiķa
Mazsālīto gurķu receptes mēdz būt daudz un dažādas - šī ir īpaša ar to, ka kraukšķīgos gurķīšus var iegūt ļoti ātri, turklāt marinādei nav nepieciešams etiķis. Receptes pierakstā saglabāts autores rakstības un izteiksmes stils.
Gurķu šķēlītes mārrutku marinādē
Mārrutku gurķi – pēdējos gados viens no “modes kliedzieniem”, kā marinēt gurķus. Derēs gan ātrai gurķu nokraukšķināšanai, gan ziemas krājumiem. Viegli saldskābi un ar mārrutku kreptīgumu, garšo labi!
Dabīgi skābēti gurķi
Dabīgi skābēti gurķi - salātiem, gardām uzkodām un piedevām.