Jāņogu konservēšanas klasika viennozīmīgi ir želeja. Sarūpējot dažas burciņas ogu smēriņa, vēlākos mēnešos to varēsi bagātīgi ziest biskvīta kūkās un pasniegt ar pankūkām. Starp receptēm atradīsi arī veidu, kā ogas izmantot sāļo gardumu meistarošanā, jo ne visi ir krituši uz saldumiem.
Ja ogu raža šogad ir pavisam maktena, tad pagatavo kompotu, sīrupu vai liķieri, un būsi pats sev pateicīgs pēc dažiem mēnešiem.
Skābēti gurķi ar jāņogām
Ziemas krājumiem var sagatavot vasarīgus skābētos gurķus ar jāņogām. Tie lieliski saderēsies ar gaļas ēdieniem. Dotie produkti piemēroti 1,5 l apjomam.
Zemeņu un jāņogu džems
Zemeņu un jāņogu sezonā šī ievārījuma gatavošana ir pašā laikā! Skābā un saldā balanss lieliski derēs dažādu saldo ēdienu gatavošanā.
Jāņogu kečups
Jāņogu kečups būs garda piedeva pie dažādiem gaļas ēdieniem.
Jāņogu kompots ar apelsīnu
Gards jāņogu kompots ar mazu devu apelsīna. No dotajām sastāvdaļām sanāks viena trīslitru burka ar dzērienu.
Jāņogu ievārījums
Sarkano jāņogu ievārījums ar rozīnēm.
Marinētas jāņogas
Marinētas jāņogas būs neparasta piedeva pie pikantiem ēdieniem kā alternatīva čatnijam vai augļu mērcēm.
Sarkano jāņogu sīrups
Veselīgais sarkano jāņogu sīrups ziemas krājumu plauktam.
Jāņogu želeja
Jāņogu želeja ir lielisks papildinājums konservu plauktam, ko izmantot gan saldu, gan sāļu ēdienu papildināšanā.
Mājās gatavots ogu liķieris
No prāvās ogu ražas bez ievārījumiem, marmelādēm un sulām var pagatavot arī ko grādīgāku - ogu liķieri jeb vasaras atmiņu stipro dziru.
Jāņogu sulā marinēti sīpoli
Jāņogu sulā marinēti sīpoli - neparastas garšas piedeva.
Gurķi ar sarkanajām jāņogām
Gurķi ar sarkanajām jāņogām - gardums ziemas krājumiem.
Zemeņu džems ar jāņogu sulu
Zemeņu džems ar jāņogu sulu - un tik zied uz maizes virsū!