Konservēti tomāti ziemas krājumiem: knifi, kas jāievēro, un vienkārša recepte
Foto: Shutterstock
Ziemā no trīslitru burkas izķeksēts sulīgs tomāts ar stingru miziņu ir lieliska, vasaru atgādinoša piedeva, kas izcili garšo gan pie ikdienišķas kartupeļu biezputras ar kotletēm, gan arī ieņems goda vietu līdzās rasolam uz svētku galda. Bet, kā rīkoties, lai, iekonservējot tomātus ziemas krājumiem, tie būtu gan garšīgi, gan arī neplaisātu un nezaudētu kārdinošo izskatu?

Kā skaidro "Wday", konservēšanai izvēlas mazus vai vidējus vienāda lieluma tomātus. Tie nedrīkst būt ieplaisājuši, pārgatavojušies vai kā citādi bojāti. Pirms konservēšanas tomātus uzmanīgi, rūpīgi nomazgā siltā ūdenī un ļauj nožūt, saliekot uz papīra dvieļiem.

Skrūvējamos vāciņus un burkas rūpīgi izmazgā ar sodu. Burkas, apgrieztas otrādi, liek uz papīra dvieļiem, ļauj tām nožūt. Vāciņus 5 minūtes novāra verdošā ūdenī un ļauj tiem nožūt, liekot uz papīra dvieļiem. Pirms tomātu likšanas burkās, tās vēlreiz izskalo ar verdošu ūdeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!