Ja kabačus neplāno konservēt neilgi pēc novākšanas, tad atdzesē tos, ieliekot aukstā ūdenī vai ledusskapī, iesaka žurnāls "100 Labi Padomi". Šādi tos vari uzglabāt pat pāris nedēļas, bet jāņem vērā, ka ilgākai uzglabāšanai labāk izvēlēties tumšos kabačus, jo balto šķirņu kabačiem ar laiku būs redzamas visas skrambiņas.
Mazos kabacīšus jeb cukīni burkās vari likt veselus, lielākus sagriez ripās, pusripās, šķēlēs vai kubiņos. Vislabākie konservēšanai, protams, ir nelieli vai vidēja izmēra kabači – tos vari izmantot ar visu sēklotni un miziņu. Ja tomēr vēlies ieburkot arī pāraugušos eksemplārus, tad tie noteikti jāmizo un jāizgriež sēklotne.
Īsta konservēšanas klasika ir kabaču "ikri", "ananasi" un lečo no kabačiem, bet "Tasty" krājumos ir arī daudzas citas izmēģināšanas vērtas receptes.
Maigu garšu cienītājiem noteikti iesakām salikt burciņās viegli apceptus kabačus, kas pārlieti ar tomātu sulu (recepti atradīsi te) vai kabaču-burkānu salātus ar sīpoliem (recepte - te).
Ņem vērā, ja receptē norādīts, ka jāizmanto 1 ēdamkarote etiķa esences uz 1 litru ūdens, izmanto 8 ēdamkarotes 9% etiķa un 895 ml ūdens. Izsmeļošus padomus, kā aprēķināt galda etiķa daudzumu, ko pievienot marinādei etiķa esences vietā, meklē šajā padomrakstā.
Ja esi uz "tu" ar čili pipariem, tad ziemā tavu sirdi un vēderu sildīs asie kabacīši ar čili piedevu, kas ziemā būs zelta vērtē un lieliski garšos kā piedeva pie kotletēm, karbonādēm, sautējumiem, sacepumiem un citiem aukstajā gadalaikā aktuāliem komforta ēdieniem.
Lai labi garšo!
Cukīni salāti ziemai
Cukīni salāti ar burkāniem un sīpoliem ziemas krājumiem.
Konservēti ķiploku kabači
Ķiploku kabači - ziemas piedevu krājumam.
Marinēti kabači ar ķiplokiem un papriku
Marinēti kabači ar ķiplokiem un papriku.
Konservēti dārzeņu un pupiņu salāti ziemai
Pupiņu salāti ar dārzeņiem tomātu mērcē ar etiķi un eļļu.
Kabaču ikri ar tomātiem
Kabaču ikri ar tomātiem ziemas krājumiem.
Kabaču – burkānu salāti
Kabaču – burkānu salāti sanāk ļoti garšīgi un galvenais - ne eļļaini.
Kabaču lečo ungāru gaumē
Lečo no kabača ungāru gaumē - karstā uzkoda vai piedeva pie otrā ēdiena.
Kabaču salāti ziemai ar čili un ķiplokiem
Vēl viena kabaču recepte - lai ziemā būtu gardi piedevu salāti.
Kabaču ikri
Klasiska recepte konservēšanas laikam - gardie kabaču ikri.
Tomātu sulā marinēti kabači
Reiz kādās viesībās baudīju marinētus kabačus tomātu sulā. Mmmm, cik gardi tie bija! Recepte bija tūlīt noprasīta un sāku jau nepacietīgi dīdīties, kad tad tikšu pie gatavošanas. Un tad pienāca diena, kad droši ķēros klāt gatavošanai!
Kabaču salāti ziemai
Gatavojoties ziemai, noderēs šī kabaču salātu recepte.
Pikantie zaļo tomātu, kabaču un patisonu salāti
Pikanti zaļo tomātu - kabaču un patisonu salāti ziemas krājumiem. Šim sautējumam būs plašs pielietojums - tāpat "pliks" labi garšos pie sviestmaizes vai kā piedeva pie otrajiem ēdieniem, bet to var izmantot kā piedevu pie zupām (būs pikantākas un tumīgākas).
Viltotie kabaču 'ananasi' ziemas krājumiem
Izrādās, ka gardu viltotos ananasus var gatavot ne tikai no ķirbjiem, bet arī mazāk zināmā veidā, – izmantojot kabačus vai cukīni.
Kabači ar burkāniem un ķiplokiem ziemai
Kad kabači aug griezdamies, jādomā, kā tos likt lietā, papildinot pieliekamā krājumus. Pārbaudītu kabaču salātu recepti iesaka Silvija Ozoliņa.
Foto recepte: gardā 'zacenīte' jeb dārzeņu salāti ziemai
Sulīgi sezonas dārzeņi un aromātiski zaļumi, savārīti un pildīti burciņās, ziemā būs gan garda piedeva pie dažādiem pamatēdieniem, gan garšos lieliski arī uz maizes šķēles. Recepti iesaka Līga Bajāre.
Varavīksnes konservi no kabačiem
Laikā, kad dobēs arvien garāki stiepjas kabači, jādomā, kā tos labāk izlietot. Šogad izmēģināju jaunu kabaču saglabāšanas veidu ziemai un noteikti taisīšu tos vēl. Lūk, fotorecepte, kā tapa krāsainie konservi.
Kabaču un paprikas lečo ar tomātiem ziemai
Ziemā lečo varēsi leksēt no burkas ar lielo karoti, pārliet čaganai kartupeļu biezputrai vai pasutināt aromātiskajā mērcē kotletes. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
Kabaču 'ikri' ar majonēzi ziemai
Mazāk ierasta kabaču "ikru" variācija – ar majonēzes piedevu.
Kabači tomātos ziemas krājumiem
Ziemas krājumiem pagatavojot šos konservus, nošausi divus zaķus ar vienu šāvienu, garšīgi liekot lietā gan brango kabaču, gan saules pielieto, sulīgo tomātu ražu.
Kabaču salāti ar rīsiem ziemas krājumiem
Maigi kabaču salāti ar rīsiem ziemas krājumu papildināšanai. Uzsildītus salātus varēsi gan baudīt kā vieglu maltīti, gan pasniegt kā piedevu pie gaļas ēdieniem, izmantot zupas pamatam vai leksēt no burkas tāpat vien.
Kabaču salāti ar majonēzi ziemas krājumiem
"Kabaču salāti ar majonēzi - neparasti, bet ļoti garšo pat tiem, kas ar kabačiem ir uz "jūs"," šādi gadiem pārbaudīto recepti piesaka Silvija Ozoliņa.