Foto: Shutterstock kolāža
Kabači, pateicoties savai neitrālajai garšai un tīkami kraukšķīgajai struktūrai, ir vieni no tiem dārzeņiem, ko iespējams pagatavot pārsteidzoši daudzos veidos. Vienīgais atzīstamais kabaču trūkums ir tikai tāds, ka tie visi nobriest gandrīz vienlaicīgi, tādēļ sezonas pilnbriedā jāsteidz knaši visu plācenīšos, pankūkās un "laiviņās" nenoēsto ražu ietilpināt burciņās, papildinot ziemas krājumus.

Ja kabačus neplāno konservēt neilgi pēc novākšanas, tad atdzesē tos, ieliekot aukstā ūdenī vai ledusskapī, iesaka žurnāls "100 Labi Padomi". Šādi tos vari uzglabāt pat pāris nedēļas, bet jāņem vērā, ka ilgākai uzglabāšanai labāk izvēlēties tumšos kabačus, jo balto šķirņu kabačiem ar laiku būs redzamas visas skrambiņas.

Mazos kabacīšus jeb cukīni burkās vari likt veselus, lielākus sagriez ripās, pusripās, šķēlēs vai kubiņos. Vislabākie konservēšanai, protams, ir nelieli vai vidēja izmēra kabači – tos vari izmantot ar visu sēklotni un miziņu. Ja tomēr vēlies ieburkot arī pāraugušos eksemplārus, tad tie noteikti jāmizo un jāizgriež sēklotne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!