Lai visi darbi ritētu raiti un rezultāts izdotos "uz ūsiņu", iepazīsties ar noderīgiem padomiem, kā iepriekš pareizi sagatavot burkas un vāciņus – tos atradīsi šajā raksta.
Bet, ja kādā arhīva receptē pie sastāvdaļām minēta etiķa esence, kas šobrīd vairs nav nopērkama pārtikas veikalos, tad nesatraucies – šajā rakstā mēs sniedzam izsmeļošu skaidrojumu, kā aizstāt esenci ar 9% etiķi, kas atrodams katrā virtuvē.
Lai labi garšo!
Ķīnas saldskābā mērce ziemas krājumiem
Pašu pagatavota Ķīnas mērce burciņās uz ziemu.
Asā tomātu mērce
Asā tomātu mērce burciņā - lieto mērču un sautējumu garšas uzlabošanai.
Saldā tomātu adžika ar āboliem
Saldā adžika - pikantai piedevai ziemas garumā.
Nevārītā tomātu mērce ar mārrutkiem, papriku un ķiplokiem
Svaigi vitamīni ziemai - lieto kā piedevu pie gaļas ēdieniem. Bet var arī leksēt ar karoti pa tiešo no burkas.
Recepte ar stāstu: 'Ralfīša mērce' jeb pikanta tomātu adžika ziemai bez karsēšanas
Kad pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu vidū Kaukāzā tika filmētas Herca Franka režisētās lentes "235 000 000" (viena no vērienīgākajām filmām Latvijas dokumentālā kino vēsturē) epizodes, filmēšanas grupa, baudot maltīti kādā vietējā krodziņā, bija sajūsmā ne tik daudz par šašliku, kura gatavošanā kaukāzieši ir nepārspēti meistari, bet par izcili gardo mērci, kas tika pasniegta ar grilētās gaļas gabaliņiem.
Adžika 'Vīru'
Adžika "Vīru" - perfekta piedevai šašlikam, ceptai gaļai un gaļas zupām.
Tomātu kečups
Pašu gatavots tomātu kečups bez nevienas mākslīgās piedevas.
Maigā vīriešu zapte ar sīpoliem, āboliem un kanēli
Vīriešu zapte maigā - gardas piedevas vienmēr pa rokai.
Tomātu–biešu piedeva ar plūmēm un ķiplokiem ziemai
Gatavojot šo gardo, aromātisko piedevu, ko ziemā baudīt ar gaļas ēdieniem vai pievienot borščam un harčo zupai, lielāko tiesu darba tavā vietā paveiks virtuves kombains.
Ķīnas saldskābā mērce ziemai
Ķīnas saldskābā mērce ir lieliska piedeva rīsu un makaronu ēdieniem. Apcepot pannā vistas gabaliņus un tos pāris minūtes pasutinot mērcē, tiksi pie ātrām, gardām vakariņām. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.