biešu salāti konservēšana
Foto: Shutterstock
Ieraugot tirgū brangās bietes, grūti turēties pretī kārdinājumam tās iegādāties. Labie nodomi visbiežāk beidzas ar to, ka bietes tā arī stāv kā stāvējušas sakņu plauktā, gaidot to piemērotāko brīdi, kad ķēpāties ar sārto sakņu vārīšanas, mizošanas un sulas traipu tīrīšanas. Ja līdz šim kā labāko pielietojumu tām esi atradis vien zupā, noteikti pamēģini ko jaunu ziemas krājumu papildināšanai.

Bietes ir izcila dārza sakne, kas nepelnīti atstāta novārtā, ļaujot tai izpausties vien zupās. Lai arī bietes var iegādāties svaigas teju vēl visu ziemu, tieši jaunās, nesen no zemes izrautās, ir kā radītas marinēšanai sulīguma un koncentrētās garšas dēļ.

Ja nu tomēr savu ikdienas ēdienkarti laiku pa laikam grūti iedomāties bez biešu zupas, noteikti pagatavo sagatavi, kas ļauj zupu izvārīt vien dažās minūtēs. Šī recepte ir izcila ar to, ka salāti labi garšo gan paši par sevi kā piedeva pamatēdienam, gan ir ideāls risinājums reizēs, kad ledusskapī svilpo vējš. Atliek vien novārīt kartupeļu gabaliņus un tad iejaukt burciņas saturu. Dažu minūšu laikā tumīga biešu zupa būs gatava!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!