aroniju ievārījums
Foto: Shutterstock
Tas, ka saulīte vairs nav tik silta, nebūt nenozīmē, ka arī dažādas ēdamās veltes beigušās. Tagad tikai sākas pats pilnbrieds, jo vasaras ogu vietu nu iekaro dažādas rudens veltes, savukārt augļu kokos nogatavojas labumi, kas arī lieliski der konservēšanai.

Runājot par ogām, tad aplūkojot tirgus piedāvājumu, nākas secināt, ka arī tur dažādas ogas vēl pieejamas pārpārēm un konservēšanas sezona var turpināties.

Tumšās kazenes ir noderīgas ne vien kūku dekorēšanai, bet arī zaptēm, tāpēc no recepšu dzīlēm izcēlām arī kādu ievārījumu recepti. Tā kā jau piebriedušās brūklenes un dzērvenes, sārtās ogas piedāvā neskaitāmas variācijas konservēšanā, turklāt, ne tikai ievārījumu veidā, bet arī sīrupos, čatnijos, želejās un citos meistarstiķos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!