Runājot par ogām, tad aplūkojot tirgus piedāvājumu, nākas secināt, ka arī tur dažādas ogas vēl pieejamas pārpārēm un konservēšanas sezona var turpināties.
Tumšās kazenes ir noderīgas ne vien kūku dekorēšanai, bet arī zaptēm, tāpēc no recepšu dzīlēm izcēlām arī kādu ievārījumu recepti. Tā kā jau piebriedušās brūklenes un dzērvenes, sārtās ogas piedāvā neskaitāmas variācijas konservēšanā, turklāt, ne tikai ievārījumu veidā, bet arī sīrupos, čatnijos, želejās un citos meistarstiķos.
Ja neaug pašiem, tirgū jau nu noteikti var jau iegādāties cidonijas, kas ir pat ļoti piemērotas saglabāšanai ziemai. Plānās šķēlītes apberot ar cukuru burkā, veidosies gards sīrups, un šķēlītes kļūs par sukādēm līdzīgiem našķiem. Arī dzērvenes, kas glabā daudz veselīgu vielu, šobrīd vācamas un gatavojamas krājumiem. Un pīlādžogas noteikti nav vien dekoratīvs elements kokos, bet arī vērtīgs produkts, ko ieteicams izmantot arī konservēšanā – arī šajā jomā ''Tasty'' netrūkst recepšu.
Vērts ņemt vērā, ka visas rudens veltes savā starpā ir pat ļoti saderīgas, tāpēc, piemēram, pīlādžus var savārīt ar āboliem, kazenes ar brūklenēm vai plūmēm un ābolus ar dzērvenēm.
Dzērveņu ievārījums ar kanēli
Dzērveņu ievārījums ar kanēli - gardums ziemas garumā.
Cidoniju ievārījums
Cidoniju ievārījums – veselīgs un gards našķis drēgnajiem rudens un ziemas mēnešiem.
Kazeņu ievārījums
Kazeņu ievārījums no pavisam nedaudzām sastāvdaļām. Gardums noderēs kā putrām un pankūkām, tā pildījumam tortēs.
Foto recepte: Gardais pīlādžu ievārījums bez rūgtuma
Pīlādžu raža šogad padevusies visai branga - kociņi tā vien līkst no ogu smaguma, tādēļ lieti noderēs mūsu lasītājas Antras Kalnciemas iesūtītā aromātiskā pīlādžu ievārījuma recepte.
Cidoniju džems
Receptes autore Kornēlija Šinharla grāmatā "Konservēšana" iesaka cidoniju džemu izmantot saldo ēdienu pagatavošanā vai kā piedevu krējuma saldējumam, dažādiem krēmiem un pudiņiem. Īpaši gards cidoniju džems būs kopā ar svaigi ceptām kartupeļu pankūkām. Kopā no šī sastāvdaļu daudzuma iegūst 1.5 litru džema.
Pīlādžu un ābolu ievārījums
Gards pīlādžu ievārījums ar āboliem un vaniļu.
Brūkleņu ievārījums ar plūmēm
Gardais brūkleņu ievārījums ar plūmēm un āboliem.
Ābolu ievārījums ar iebiezināto pienu
Ābolu ievārījumiem pagatavošanas iespējas ir daudz un dažādas, bet šī ir ''Tasty'' pārbaudīta un ļoti iecienīta. Kaut kas starp ievārījum un ābolu biezeni – ideāli piestāv vafelēm, pankūkām, kūkām un visai labi iet iekšā karotēm vien.
Aroniju sīrups
Lai ziema neliekas tik gara, laicīgi sagatavo aroniju sīrupu. Noderēs kā vienkāršu padzērienu uzjaukšanai, tā kokteiļiem.
Pīlādžu ievārījums
Ievārījuma burku plaukta īpašais goda viesis - pīlādžu ievārījums.
Kazeņu un bumbieru ievārījums
Iekonservēta vasara burciņā – gards ievārījums no kazenēm un bumbieriem. Ievārījums būs vienmērīgas konsistences un patīkami sabiezēs, pateicoties ievārījuma cukuram, kurā ir pektīns. To pēc pagatavošanas var likt ne tikai uz pankūkām un brokastu grauzdiņiem, bet arī smērēt uz kūkām un gatavot mērces pie putna vai liellopa gaļas.
Pikantais brūkleņu-sīpolu čatnijs
Čatnijs ir indiešu virtuvei raksturīga pikanta, saldskāba mērce, ko šoreiz piedāvājam pagatavot no mūsu pašu brūklenēm. To var uzskatīt par neierastāku vīriešu zaptes variāciju, jo čatnijs labi garšos gan ar gaļas un zivju ēdieniem, gan piešķirs asumiņu sieram, pīrāgiem un rīsiem.
Kaltētu pīlādžu sukādes
Kaltēti pīlādži - dabīgajiem vitamīniem ziemā.
Brūkleņu un ābolu ievārījums
Vienkārši pagatavojams brūkleņu un ābolu ievārījums.
Cidoniju sīrups
Cidoniju sīrups - vitamīni pudelē visai ziemai.
Brūkleņu želeja
Brūkleņu želeja kūku rotāšanai un pildīšanai, pasniegšanai ar pankūkām vai citām vajadzībām.
Ābolu, dzērveņu un sīpolu zapte
Visai netipiska ābolu, sīpolu un dzērveņu zapte jeb ievārījums ar krietnu devu garšvielu un sarkanvīna etiķi. Iesaiņo to skaistās burciņās, pieliec šiltīti, apsien ar burvīgu lenti un pasniedz kā dāvanu svētkos tuviniekiem, draugiem vai darba kolēģiem.
Pīlādžu vīns
Ar nelielu darbošanos top paša gatavots pīlādžu vīns.
Mīkstās cidoniju sukādes
Mīkstās un gardās cidoniju sukādes iepriecinās ikvienu kārumnieku. Tās būs tik ļoti garšīgas, ka būs grūti pārtraukt ēst, tā apgalvo mūsu lasītāja Dace Auzenbaha, daloties ar savu noslēpumu, kā cidoniju sukādes pēc sīrupa atsulošanās pagatavot mīkstas nevis cietas un nesakožamas.
Cidonijas cukurā
Cidonijas cukurā - var izmantot kā piedevu pie tējas, šķaidīt ar ūdeni, lai iegūtu cidoniju dzērienu.
Aroniju un ābolu džems
Ziemas krājumiem noderēs – aroniju un ābolu džems.