No aličām var pagatavot ne vien gardas sulas, kompotus, džemus un ievārījumus (īpaši labi tīkami skābenā zaptīte garšos, ieziesta starp "Napoleona" kūkas vai biskvīta tortes kārtām), bet arī kreptīgu vīriešu zapti un gruzīnu kečupu – tkemali, kas būs izcila piedeva pie gaļas ēdieniem, mērcēm un sautējumiem.
Tādēļ iesakām jau šajās brīvdienās izmēģināt kādu no septiņām "Tasty" piedāvātajām receptēm, ieburkojot aromātiskās aličas ziemas krājumiem.
Lai labi garšo!
Kabaču – aliču kompots jeb Viltotie ananasi
Ziemas krājumiem noderēs kabaču un aliču jeb Kaukāza plūmīšu kompots, ko nereti mēdz dēvēt par viltotajiem ananasiem.
Tkemali jeb Gruzijas 'kečups'
Gruzijas "kečups" tkemali - īpaši iecienīta ar gaļas ēdieniem. Un galvenais garšīgāk un veselīgāk par veikala kečupu.
Aliču biezenis – tortēm un pankūkām
Aliču biezeni izmanto saldo ēdienu gatavošanai, īpaši garšīga ir smilšu rīvētā kūka ar šo biezeni vai biezās pankūkas.
Kreftīgā vīriešu zapte no aličām
Vīriešu zapte no aličām – kreftīga piedeva burciņā. Īpaši labi sader ar grilētas gaļas ēdieniem, bet arī kā piedeva zupām un sautējumiem.
Aličas ar kauliņiem sīrupā
Aličas saldā sīrupā – ziemas krājumu plauktam.
Pikantā plūmju mērce jeb tkemali
Gruzijā iecienīto tkemali mērci noteikti ir vērts pagatavot, jo tai ir bezgala daudzveidīgs pielietojums. Šī pikantā, aromātiskā plūmju mērce uzlabos ne vien kartupeļu, omlešu un pastas ēdienu garšu, bet arī ne mazāk lieliski papildinās vistu, zivi un dažādus grilējumus.
Mazo dzelteno plūmīšu kompots
Mazo, dzelteno plūmīšu kompots - lēts un gards prieks ziemai.