sēnes grozs konservēšana
Foto: Shutterstock
Kā liecina fotogrāfiju pārpilnība sociālajos tīklos – par sēņu ražu šogad būtu grēks sūdzēties. Pārnesot no meža pilnus grozus baraviku, bērzlapju un rudmiešu, nākas secināt, ka mērcē vai zupā vien visu noēst nebūs pa spēkam, tādēļ laiks parūpēties par sēņu saglabāšanu ziemas krājumiem. Sālītās sēnes noderēs sēņu salātiem, zupai vai sēņu plācenīšu pildīšanai, no ceptām sēnēm varēsi ātri pagatavot aromātisku mērci, kaltētās sēnes būs ideāla piedeva zupām, mērcēm un sautējumiem, bet marinētas baravikas ir izcili garda delikatese, kas neprasa nekādus komentārus.

Ja vēlies arī ziemā mieloties ne vien ar importētajiem šampinjoniem, bet ar aromātiskām Latvijas mežu sēnēm, nāksies parosīties virtuvē, tomēr rezultāts noteikti būs pielikto pūļu vērts.

Ceptas sēnes burciņā: kā tās pagatavot un izmantot

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!