bietes konservēšana
Foto: Shutterstock
Sātīgs un aromātisks borščs, turklāt tik tumīgs, ka tajā stāv karote, ir viena no gardākajām zupām. Rudenī un aukstajos ziemas mēnešos boršču kārojas baudīt īpaši bieži, jo tas palīdz sasildīties pat labāk nekā vilnas zeķes. Ja tagad veltīsi pāris stundas laika, lai no sezonas sulīgajiem dārzeņiem pagatavotu zupas sagatavi, ko, pildītu stikla burciņās, varēsi uzglabāt pieliekamajā, tad ziemā boršča vārīšanai būs jāvelta daudz mazāk laika. Turklāt "burciņzupa" garšos vienlīdz labi gan iemaisītā kreftīgā gaļas buljonā, gan bez gaļas – pārlieta vien ar ar verdošu ūdeni vai dārzeņu buljonu un uzkarsēta līdz pirmajam burbulim.

Tikpat sens kā strīds par to, kas bija pirmais, – vista vai ola, ir arī strīds par boršča dzimteni. Krievu carienes Katrīnas II iecienītā zupa nu jau daudzus gadsimtus ir viena no iecienītākajām zupām daudzās valstīs. Arī ukraiņi ne par mata tiesu negrib atkāpties no boršča izgudrotāju autortiesībām un daudzu ēdināšanas iestāžu piedāvājumā var atrast arī ukraiņu boršču.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!