Gardu plūmju ievārījumu ziemas krājumiem var pagatavot arī bez kripatiņas cukura. Lai to paveiktu, portāls "Shkolazhizni" iesaka ļoti gatavas plūmes plūmes nomazgāt, nosausināt ar papīra dvieli, katru uzmanīgi pārgriezt uz pusēm un izņemt kauliņus.
Liek plūmes katlā un uz mērenas liesmas vāra, ik pa laikam apmaisot, līdz virums sāk burbuļot. Turpina vārīt 10 minūtes, nogriež liesmu, ļauj virumam atdzist. Tad uzvāra to atkal un vāra vēl 10 minūtes, atkal atdzesē. Iepriekšminētās darbības atkārto vēl 2 reizes.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit