Biezsula, kompots, kečups, čatnijs: 13 plūmju receptes ziemas krājumiem
Foto: Shutterstock
Plūmes ir vienas no pēdējām ogām, kas ienākas dārzos, apliecinot, ka ziema vairs nav aiz kalniem. Tādēļ ir pēdējais brīdis padomāt par to, lai ziemošana būtu garšīgāka, un izmantot sulīgi saldskābās plūmes dažādu burciņās liekamu labumu pagatavošanai. Gada aukstajos mēnešos tu sevi varēsi slavēt par izdarību, ķeksējot no burkas plūmju kompotu, kas garšo gluži kā bērnībā, malkojot tumīgu biezsulu, kas noteikti garšos daudz labāk nekā veikalā nopērkamā, vai ziežot uz tortes biskvīta aromātisku ievārījumu, pēc tam kāri nolaizot karoti.

Gardu plūmju ievārījumu ziemas krājumiem var pagatavot arī bez kripatiņas cukura. Lai to paveiktu, portāls "Shkolazhizni" iesaka ļoti gatavas plūmes plūmes nomazgāt, nosausināt ar papīra dvieli, katru uzmanīgi pārgriezt uz pusēm un izņemt kauliņus.

Liek plūmes katlā un uz mērenas liesmas vāra, ik pa laikam apmaisot, līdz virums sāk burbuļot. Turpina vārīt 10 minūtes, nogriež liesmu, ļauj virumam atdzist. Tad uzvāra to atkal un vāra vēl 10 minūtes, atkal atdzesē. Iepriekšminētās darbības atkārto vēl 2 reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!