Foto: Jana Simanoviča
Vēl mežos atrodamas gan baravikas un beciņas, gan gailenes un dažādas rudens sēnes pilnā krāšņumā. Saldētava, visticamāk, jau piepildīta ar ceptām beciņām un gailenēm, arī baravikas gaida savu uznācienu, slīgstot marinādes peldē, savukārt ledusskapja plauktos iegūlušas pāris burciņās sālītu rudmiešu. Ja idejas aptrūkušās, pagatavo pāris burciņas aromātiskas sēņu soļankas vai vēl kādu no mūsu piedāvātajām zupas sagatavēm ziemas krājumiem.

Visas trīs šo sēņu zupu sagataves ziemā varēsi izmantot ne vien kā pamatu ļoti garšīgai un tumīgai sēņu zupiņai, bet arī pievienot sautējumam, sacepumam vai baudīt tāpat vien – kā salātus, piekožot rupjmaizes šķēli un uzdzerot glāzi kefīra.

Lasi tālāk un uzzini, kā pagatavot sēņu soļankas, apetītlīgas baraviku zupas un sātīgas sēņu-pupiņu zupas sagataves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!