Ķirši ziemas krājumiem: 11 receptes – no kompota un liķiera līdz etiķim
Foto: Shutterstock kolāža
Kad pirmā kāre pēc ķiršiem remdēta, jādomā, kā sulīgo ogu ražu saglabāt ziemas krājumiem. Ierastākie veidi ķiršu ieziemošanai ir ievārījums vai kompots, bet mums pūrā ir ne vien klasiskas receptes, bet arī mazāk ierasti, bet tāpēc ne mazāk gardi ķiršu izmantošanas veidi.

Pat vārot visparastāko ķiršu ievārījumu, var pielietot radošas atkāpes, aromatizējot zapti ar citrona miziņu, piparmētru bunti vai kanēļa standziņu. Arī upeņu pievienošana izcels ķiršu ogu garšu.

Savukārt ķiršu kompotam nebaidies pievienot avenes garšīgākam rezultātam. Ja ogu raža padevusies īpaši branga, tad izspied no tām sulu, pagatavot tumīgu liķieri, rubīnsarkanu vīnu vai uzmundrinošu ķiršu uzlējumu, ar ko gada nogalē cienāt draugus un radus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!