Pat vārot visparastāko ķiršu ievārījumu, var pielietot radošas atkāpes, aromatizējot zapti ar citrona miziņu, piparmētru bunti vai kanēļa standziņu. Arī upeņu pievienošana izcels ķiršu ogu garšu.
Savukārt ķiršu kompotam nebaidies pievienot avenes garšīgākam rezultātam. Ja ogu raža padevusies īpaši branga, tad izspied no tām sulu, pagatavot tumīgu liķieri, rubīnsarkanu vīnu vai uzmundrinošu ķiršu uzlējumu, ar ko gada nogalē cienāt draugus un radus.
Īsteniem gardēžiem, kas nebaidās eksperimentēt un meklē arvien jaunas garšu variācijas, iesakām izmantot ķiršus etiķa pagatavošanai, kas lieti noderēs dažādu salātu, kā arī zivju un gaļas ēdienu aizdaram.
- Pirms ķeries pie ķiršu ieburkošanas, izlasi šo padomrakstu, lai apgūtu dažādus ķiršu sezonas knifus – no kauliņu izņemšanas līdz netīro roku nomazgāšanai
Lai labi garšo!
Aromātisks ķiršu liķieris ar kanēli un vaniļu
Aromātisks ķiršu liķieris, kas ziemā atsauks atmiņā vasaras garšas.
Vienkāršais ķiršu ievārījums ar kanēli
Siltas pankūkas, baltmaize vai vienkārši karote garda ievārījuma ļaus lūpu kaktiņiem pacelties smaidā. Ne mazums svētdienu rīti ir kļuvuši baudāmāki tikai tāpēc, ka ledusskapī glabājas kripatiņa vasaras – gards ķiršu ievārījums. Recepti iesaka "Rimi" gardēdis Normunds Baranovskis.
Ķiršu vīns
Ķiršu vīns - kad ķiršu raža padevusies.
Ķiršu un citronu ievārījums ar piparmētrām
Ķiršu ievārījums ar spirdzinošu piparmētru aromātu un vieglu, citronīgu skābumiņu. Ziemā, ziežot gardo zapti uz maizes vai pildot pankūkās, gaisā uzvirmos īsta saulainās vasaras aromātu buķete.
Ķiršu ievārījums ukraiņu gaumē
Recepte divi vienā – pagatavojot iegūsi gan gardu ķiršu ievārījumu, gan sīrupu dzērienu pagatavošanai vai pankūku apliešanai.
Ķiršu etiķis
Ķiršu etiķis - smeķīgs aizdars svaigajiem slātiem.
Ķiršu un aveņu kompots
Vasarīgs un svaigs deserts, kuram krēmīgumu piedod grieķu jogurts.
Vienkāršais ķiršu uzlējums
Ķiršu uzlējums varen labi smeķē gan tāpat vien, iedzerot pa mēriņam, gan uzlejot šļuciņu uz plombīra saldējuma.
Ķiršu kompots ziemas krājumiem
Mājās gatavotais kompots ļauj kavēties bezbēdīgo vasaras dienu atmiņās. "Rimi" gardēdis Normunds Baranovskis iesaka ķiršus ēst ne tikai svaigā veidā, bet salasīt un pagatavot gardu kompotu ziemai, kas ļaus atgriezties vasaras sajūtā sev vēlamā laikā.
Upeņu - čerešņas džems
Neticami garšīgais upeņu - čerešņas džems.
Ķiršu sula
Aromātiska ķiršu sula pieliekamā krājumu papildināšanai.