Ērkšķogas, ko dažādās Latvijas malās mēdz dēvēt arī par krozdolēm vai stiķenēm, var izmantot ne vien kompota vai marmelādēs pagatvošanai. To maigā garša lieliski iederas arī eksotiskākās kombinācijās, tādēļ, piemēram, ziemai sagatavotu burciņu saturam pievienotie banāni vai apelsīni ļaus izgaršot ērkšķogas jaunā kvalitātē.
Ērkšķogām ir augsta uzturvērtība – to sastāvā ir šķiedrvielas, kas ir arī lielākais šīs ogas pluss, turklāt jo biezāka ogas miza un vairāk sēkliņu, jo dāsnāks šķiedrvielu pienesums, bet, runājot par vitamīniem un minerālvielām, ērkšķogās ir visvairāk vitamīna C.
- Izlasot šo rakstu, uzzināsi 1943. gada vācu izdevumā "Mana Māja", kas tika izdots Rīgā, noskatītus padomus ērkšķogu saglabāšanai ziemas krājumiem. Tolaik, kā jau kara apstākļos, cukura bija maz vai nebija necik, tādēļ namamātēm nācās būt īpaši atjautīgām virtuvē.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit