burkas konservēšana
Foto: Shutterstock
Krietnai saimniecei ir goda lieta vasarā teju katru brīvo brīdi izmantot, papildinot pieliekamā krājumus ar dažādos veidos ieburkotām dārza un meža veltēm. Lai darbs vainagotos gardā rezultātā, nākas krietni pasvīst, jo konservēšanas procesu grūti nosaukt par patīkamu nodarbi, it īpaši karstajās vasaras dienās, kad nākas ilgas stundas pavadīt sutīgā, ūdens garaiņiem piepildītā virtuvē. Izrādās, labs palīgs, paātrinot un atvieglojot sterilizēšanu un karsēšanu, ir mikroviļņu krāsns.

Gatavojot konservus ziemas krājumiem laiku aizņem ne vien augļu un dārzeņu sagatavošana, bet arī tāds svarīgs priekšdarbs kā burku un vāciņu rūpīga mazgāšana un sterilizēšana un pasterizēšana, lai tiktu iznīdēti visi mikroorganismi, kas varētu kārot uzbrukt burkās noslēptajiem gardumiem. Biežāk izmantotais paņēmiens ir burku karsēšana cepeškrāsnī, bet atjautīgākās saimnieces ir atklājušas vienkāršāku veidu, izmantojot sterilizēšanai mikroviļņu krāsni, turklāt šo paņēmienu var pielietot gan tukšu burku sterilizēšanai, gan jau piepildītu burku pasterizēšanai.

Lasi tālāk un uzzini, kā rīkoties, lai karsta ūdens tvaikiem piepildīta virtuve un laikietilpīgā burku pasterizācija verdoša ūdens katlos paliktu pagātnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!