Gatavojot konservus ziemas krājumiem laiku aizņem ne vien augļu un dārzeņu sagatavošana, bet arī tāds svarīgs priekšdarbs kā burku un vāciņu rūpīga mazgāšana un sterilizēšana un pasterizēšana, lai tiktu iznīdēti visi mikroorganismi, kas varētu kārot uzbrukt burkās noslēptajiem gardumiem. Biežāk izmantotais paņēmiens ir burku karsēšana cepeškrāsnī, bet atjautīgākās saimnieces ir atklājušas vienkāršāku veidu, izmantojot sterilizēšanai mikroviļņu krāsni, turklāt šo paņēmienu var pielietot gan tukšu burku sterilizēšanai, gan jau piepildītu burku pasterizēšanai.
Lasi tālāk un uzzini, kā rīkoties, lai karsta ūdens tvaikiem piepildīta virtuve un laikietilpīgā burku pasterizācija verdoša ūdens katlos paliktu pagātnē.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit