Mērcēšana, mizošana un rīvēšana: tautas metodes gurķu rūgtuma novēršanai
Foto: Shutterstock
"Saules dūriens" un nepietiekama laistīšana ir daži no iemesliem, kādēļ gurķi var iegūt netīkami rūgtenu piegaršu. Ko iesākt, ja pagaršojot secini, ka gadījies "iekrist", iepērkoties tirgū vai, ka šāda liksta piemeklējusi arī tava dārza gurķu ražu. Vai tiešām nekas vairs nav līdzams un gurķi jāizmet mēslainē? Izrādās, viss vēl ir glābjams.

Ir vairākas tautā pārbaudītas metodes, kā stipri vien mazināt vai pat pilnībā novērst gurķu rūgto piegaršu. Viens no biežāk pieminētajiem ieteikumiem ir gurķu galiņu apgriešana un gurķu nomizošana, skaidro "Onwoman". Ja gurķi nav izteikti rūgti, bieži vien ar šo manipulāciju ir gana, lai gurķus varētu izmantot salātos vai konservēšanai.

Termiskas apstrādes rezultātā noārdās gurķu rūgtuma vaininieks alkaloīds kukurbitacīns, tādēļ rūgtus gurķus var izmantot tādu ziemas krājumu gatavošanai, kur nepieciešama pārliešana ar karstām marinādēm, vārīšana, sautēšana un cita veida karsēšana, iesaka "Agronomu" eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!