Ir vairākas tautā pārbaudītas metodes, kā stipri vien mazināt vai pat pilnībā novērst gurķu rūgto piegaršu. Viens no biežāk pieminētajiem ieteikumiem ir gurķu galiņu apgriešana un gurķu nomizošana, skaidro "Onwoman". Ja gurķi nav izteikti rūgti, bieži vien ar šo manipulāciju ir gana, lai gurķus varētu izmantot salātos vai konservēšanai.
Termiskas apstrādes rezultātā noārdās gurķu rūgtuma vaininieks alkaloīds kukurbitacīns, tādēļ rūgtus gurķus var izmantot tādu ziemas krājumu gatavošanai, kur nepieciešama pārliešana ar karstām marinādēm, vārīšana, sautēšana un cita veida karsēšana, iesaka "Agronomu" eksperti.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit