burkas konservēšana
Foto: Shutterstock
Karsēšana cepeškrāsnī ir viens no ērtākajiem burku sterilizēšanas un pasterizēšanas veidiem, jo šādi bez liekas piepūles un ūdens tvaikiem piesutušas virtuves var ātri sagatavot lielu daudzumu stikla taras. Šoreiz skaidrosim, kas jāņem vērā, sterilizējot un pasterizējot burkas cepeškrāsnī.

Pirmkārt, burku karsēšanai īsti nebūs piemērota gāzes cepeškrāsns, jo tajā ir nevienmērīga temperatūra, tādēļ draud risks burkas pārkarsēt. Citus čaklo konservētāju pārbaudītus knifus atklāj "Kitchenmag".

Kā cepeškrāsnī pareizi sterilizēt burkas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!