Pieredzējuši dārznieki iesaka zaļos tomātus salikt vienā kastē un daļēji nogatavojušos tomātus atsevišķā kastē, un abas glabāt tumšā vietā. Vēlams apsegt kastes ar avīzi, jo šādā veidā tomāti ne tikai nogatavosies, bet arī saglabāsies ilgāku laiku. Un tieši kastes būs vispateicīgākās, jo grozos, plastmasas kastēs un bundžās tomāti saspiedīsies. Te meklē citus noderīgus padomus, kā pareizi nogatavināt zaļus tomātus, bet zemāk atradīsi 12 lieliskas idejas radošai zaļu tomātu ieburkošanai.
Lai labi garšo!
Zaļu tomātu un pupiņu salāti
Brangie zaļu tomātu - pupiņu salāti burkās.
Zaļu tomātu ievārījums ar citroniem
Šogad, kad laikapstākļu dēļ tomāti nekādi negrib sārtoties, jādomā, kā likt lietā zaļo augļu ražu. Evita Prikule iesaka pagatavot zaļu tomātu ievārījumu, kas pēc garšas atgādina ērkšķogas vai kivi. "Neticēsiet, bet tiešām ir garšīgi," apgalvo Evita.
Zaļo tomātu ievārījums
Eksotiksais ziemas krājumu viesis - zaļo tomātu ievārījums.
Veseli zaļie tomāti
Veseli zaļie tomāti - ziemīgām piedevām.
Zaļo tomātu čatnijs
Ja tavā virtuvē nonākuši vēl nenogatavojušies tomāti, šis ir lielisks veids, kā tos gardi pagatavot un mieloties arī ziemas mēnešos.
Pikantie zaļo tomātu, kabaču un patisonu salāti
Pikanti zaļo tomātu - kabaču un patisonu salāti ziemas krājumiem. Šim sautējumam būs plašs pielietojums - tāpat "pliks" labi garšos pie sviestmaizes vai kā piedeva pie otrajiem ēdieniem, bet to var izmantot kā piedevu pie zupām (būs pikantākas un tumīgākas).
Zaļo tomātu, citronu un apelsīnu ievārījums
Eksotiskais zaļo tomātu, citronu un apelsīnu ievārījums ziemai.
Zaļo tomātu lečo
Zaļo tomātu lečo - vienkārši un ļoti gardi.
Zaļo tomātu 'ikri' ar kabačiem
Zaļo tomātu 'ikri' - var likt burciņās vai izmantot kā piedevu pie ēdieniem, salātu vietā.
Zaļo tomātu piedeva
Neparastā, ļoti gardā zaļo tomātu piedeva ziemai.
Pikantie zaļo tomātu salāti ar mārrutkiem bez karsēšanas
Pikantie zaļo tomātu salāti no viesību galda pazūd zibensātrumā, raksta receptes autore, portāla Cālis.lv lietotāja Maigucis. Otra šīs receptes priekšrocība - burciņas nav jākarsē.
Marinēti zaļie rudens tomāti ar papriku
Neparasts papildinājums ziemas konservu plauktam – marinēti zaļie rudens tomāti ar papriku. Ar garšvielām vari eksperimentēt. Izmēģini čili, pētersīļus, pievieno ķiploku daivas, kaperus un pat baziliku. Ļauj vaļu fantāzijai!