konservēšana marinēti zaļie tomāti
Foto: Shutterstock
Tevi pārņēmušas bažas, ka, līdz ar vēsāku un mitrāku laikapstākļu iestāšanos daļa tomātu ražas var aiziet postā, bumbuļiem tā arī nepaspējot nogatavoties līdz vajadzīgajai nokrāsai? Nebēdā, jo, izrādās, konservēt var ne tikai sarkanos, dzeltenus vai oranžus tomātus, arī zaļie ir lieliski piemēroti dažādiem ziemas salātiem, marinēšanai un pat ievārījumiem.

Pieredzējuši dārznieki iesaka zaļos tomātus salikt vienā kastē un daļēji nogatavojušos tomātus atsevišķā kastē, un abas glabāt tumšā vietā. Vēlams apsegt kastes ar avīzi, jo šādā veidā tomāti ne tikai nogatavosies, bet arī saglabāsies ilgāku laiku. Un tieši kastes būs vispateicīgākās, jo grozos, plastmasas kastēs un bundžās tomāti saspiedīsies. Te meklē citus noderīgus padomus, kā pareizi nogatavināt zaļus tomātus, bet zemāk atradīsi 12 lieliskas idejas radošai zaļu tomātu ieburkošanai.

Lai labi garšo!

Zaļu tomātu un pupiņu salāti

Foto: Shutterstock

Brangie zaļu tomātu - pupiņu salāti burkās.

Lasīt vairāk

Zaļu tomātu ievārījums ar citroniem

Foto: Privātais arhīvs

Šogad, kad laikapstākļu dēļ tomāti nekādi negrib sārtoties, jādomā, kā likt lietā zaļo augļu ražu. Evita Prikule iesaka pagatavot zaļu tomātu ievārījumu, kas pēc garšas atgādina ērkšķogas vai kivi. "Neticēsiet, bet tiešām ir garšīgi," apgalvo Evita.

Lasīt vairāk

Zaļo tomātu ievārījums

Foto: Shutterstock

Eksotiksais ziemas krājumu viesis - zaļo tomātu ievārījums.

Lasīt vairāk

Veseli zaļie tomāti

Foto: Shutterstock

Veseli zaļie tomāti - ziemīgām piedevām.

Lasīt vairāk

Zaļo tomātu čatnijs

Ja tavā virtuvē nonākuši vēl nenogatavojušies tomāti, šis ir lielisks veids, kā tos gardi pagatavot un mieloties arī ziemas mēnešos.

Lasīt vairāk

Pikantie zaļo tomātu, kabaču un patisonu salāti

Foto: Shutterstock

Pikanti zaļo tomātu - kabaču un patisonu salāti ziemas krājumiem. Šim sautējumam būs plašs pielietojums - tāpat "pliks" labi garšos pie sviestmaizes vai kā piedeva pie otrajiem ēdieniem, bet to var izmantot kā piedevu pie zupām (būs pikantākas un tumīgākas).

Lasīt vairāk

Zaļo tomātu, citronu un apelsīnu ievārījums

Foto: Shutterstock

Eksotiskais zaļo tomātu, citronu un apelsīnu ievārījums ziemai.

Lasīt vairāk

Zaļo tomātu lečo

Foto: Shutterstock

Zaļo tomātu lečo - vienkārši un ļoti gardi.

Lasīt vairāk

Zaļo tomātu 'ikri' ar kabačiem

Foto: Shutterstock

Zaļo tomātu 'ikri' - var likt burciņās vai izmantot kā piedevu pie ēdieniem, salātu vietā.

Lasīt vairāk

Zaļo tomātu piedeva

Foto: Shutterstock

Neparastā, ļoti gardā zaļo tomātu piedeva ziemai.

Lasīt vairāk

Pikantie zaļo tomātu salāti ar mārrutkiem bez karsēšanas

Foto: Shutterstock

Pikantie zaļo tomātu salāti no viesību galda pazūd zibensātrumā, raksta receptes autore, portāla Cālis.lv lietotāja Maigucis. Otra šīs receptes priekšrocība - burciņas nav jākarsē.

Lasīt vairāk

Marinēti zaļie rudens tomāti ar papriku

Neparasts papildinājums ziemas konservu plauktam – marinēti zaļie rudens tomāti ar papriku. Ar garšvielām vari eksperimentēt. Izmēģini čili, pētersīļus, pievieno ķiploku daivas, kaperus un pat baziliku. Ļauj vaļu fantāzijai!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!