baklažānu ikri burkas konservēšana
Foto: Shutterstock
Kad pārdzīvots lielais kabaču ieburkošanas trakums, laiks izmēģināt ko mazāk ierastu, bet ne mazāk gardu. Marinētas baklažānu ripiņas vai pikanti baklažānu salāti būs tavs lielais trumpis, ko izvilkt no pieliekamā, pārsteidzot draugus un radus ar savu radošo piegājienu konservēšanas mākslā. Lai viss izdotos godam, smelies iedvesmu, izvēloties kādu no piecām “Tasty” sarūpētajām receptēm.

Baklažāni var lepoties ar nelielu kaloritāti – 100 grami satur vien 50 kilokalorijas, kas jo īpaši priecēs tos, kas cītīgi seko līdzi cipariem, cīnoties ar liekajiem kilogramiem. Ja nepārspīlēsi ar ziemas sagatavēm pievienotās eļļas un cukura daudzumu, tad ieburkoti baklažāni būs labs un garšīgs palīgs ceļā uz slaido līniju. Nav mazsvarīgi, ka konservēšanas procesā nezūd baklažānos esošais kālijs, kas veicina sirds darbību un palīdz uzlabot vielmaiņu, apgalvo “Kitchenmag” speciālisti. Pateicoties sastāvā esošajiem B, B2, С, РР vitamīniem, regulāri iekļaujot uzturā baklažānus, tie palīdzēs arī uzturēt optimālu holesterīna līmeni, uzlabot asins recēšanu, normalizēt liesas, zarnu trakta un nieru darbību.

Kādus baklažānus izvēlēties konservēšanai

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!