Baklažāni var lepoties ar nelielu kaloritāti – 100 grami satur vien 50 kilokalorijas, kas jo īpaši priecēs tos, kas cītīgi seko līdzi cipariem, cīnoties ar liekajiem kilogramiem. Ja nepārspīlēsi ar ziemas sagatavēm pievienotās eļļas un cukura daudzumu, tad ieburkoti baklažāni būs labs un garšīgs palīgs ceļā uz slaido līniju. Nav mazsvarīgi, ka konservēšanas procesā nezūd baklažānos esošais kālijs, kas veicina sirds darbību un palīdz uzlabot vielmaiņu, apgalvo “Kitchenmag” speciālisti. Pateicoties sastāvā esošajiem B, B2, С, РР vitamīniem, regulāri iekļaujot uzturā baklažānus, tie palīdzēs arī uzturēt optimālu holesterīna līmeni, uzlabot asins recēšanu, normalizēt liesas, zarnu trakta un nieru darbību.
Kādus baklažānus izvēlēties konservēšanai
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit