Foto: Shutterstock kolāža
Turpinot papildināt ziemas krājumus ar labumiem no dabas zaļās aptieciņas, nevajadzētu aizmirst par brūklenēm, ko vēl joprojām var salasīt mežos. Sārtās, sulīgās, ar taukskābēm, vitamīniem un olbaltumvielām pārpilnās ogas tautas medicīnā tiek izmantotas, lai dotu pretsparu vīrusiem un palīdzētu organismam cīnīties ar saaukstēšanos. No "Tasty" krājumiem izvēlējāmies 10 receptes vērtīgo brūkleņu saglabāšanai gada aukstajiem mēnešiem.

Populārākais brūkleņu izmantošanas veids ir dažādi ievārījumi. Tās var droši vārīt kopā ar citām rudens veltēm – āboliem vai plūmēm. Ja ievārījumam vai džemam klāt pieliksi kādu drusku kanēļa, sanāks izcili aromātisks našķis. Arī krustnagliņas, anīsa zvaigznīte, citrona vai apelsīna miziņa piešķirs tradicionālajai zaptei jaunas garšas notis.

  • Izlasot šo rakstu, uzzināsi vairāk informācijas par brūkleņu uzturvērtību un veselīgajām īpašībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!