Foto: Shutterstock kolāža
Turpinot papildināt ziemas krājumus ar labumiem no dabas zaļās aptieciņas, nevajadzētu aizmirst par brūklenēm, ko vēl joprojām var salasīt mežos. Sārtās, sulīgās, ar taukskābēm, vitamīniem un olbaltumvielām pārpilnās ogas tautas medicīnā tiek izmantotas, lai dotu pretsparu vīrusiem un palīdzētu organismam cīnīties ar saaukstēšanos. No "Tasty" krājumiem izvēlējāmies 10 receptes vērtīgo brūkleņu saglabāšanai gada aukstajiem mēnešiem.

Populārākais brūkleņu izmantošanas veids ir dažādi ievārījumi. Tās var droši vārīt kopā ar citām rudens veltēm – āboliem vai plūmēm. Ja ievārījumam vai džemam klāt pieliksi kādu drusku kanēļa, sanāks izcili aromātisks našķis. Arī krustnagliņas, anīsa zvaigznīte, citrona vai apelsīna miziņa piešķirs tradicionālajai zaptei jaunas garšas notis.

  • Izlasot šo rakstu, uzzināsi vairāk informācijas par brūkleņu uzturvērtību un veselīgajām īpašībām.


Ja gribi izmēģināt ko jaunu, tad pagatavo brūkleņu želeju, ko ziemā ziest uz pankūkām, vai brūklenes sīrupā – odziņas varēsi izmantot, lai ar tām dekorētu tortes, kūkas un kēksiņus.

Savukārt tiem čaklīšiem, kas jau laikus sāk domāt par svētku dāvanām, iesakām pavisam vienkārši pagatavojama brūkleņu liķiera recepti, kas būs gatavs tieši uz Ziemassvētkiem.

Lai labi garšo!

Brūkleņu un ābolu ievārījums

Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojams brūkleņu un ābolu ievārījums.

Lasīt vairāk

Pikantais brūkleņu-sīpolu čatnijs

Foto: Shutterstock
Čatnijs ir indiešu virtuvei raksturīga pikanta, saldskāba mērce, ko šoreiz piedāvājam pagatavot no mūsu pašu brūklenēm. To var uzskatīt par neierastāku vīriešu zaptes variāciju, jo čatnijs labi garšos gan ar gaļas un zivju ēdieniem, gan piešķirs asumiņu sieram, pīrāgiem un rīsiem.

Lasīt vairāk

Brūkleņu ievārījums ar āboliem

Brūkleņu ievārījums ar āboliem - burvīga ziemas zapte.

Lasīt vairāk

Brūkleņu želeja

Foto: Shutterstock
Brūkleņu želeja kūku rotāšanai un pildīšanai, pasniegšanai ar pankūkām vai citām vajadzībām.

Lasīt vairāk

Brūklenes sīrupā

Foto: Shutterstock
Brūklenes sīrupā pasniedz ar ceptu gaļu, mājputniem, medījumiem.

Lasīt vairāk

Brūkleņu ievārījums ar plūmēm

Foto: Shutterstock
Gardais brūkleņu ievārījums ar plūmēm un āboliem.

Lasīt vairāk

Brūkleņu ievārījums

Foto: Shutterstock
Brūkleņu ievārījums ar vaniļu un krustnagliņām.

Lasīt vairāk

Brūkleņu liķieris Ziemassvētkiem

Foto: Shutterstock
Brūkleņu liķieris - gatavs uz Ziemassvētkiem.

Lasīt vairāk

Brūkleņu ievārījums ar medu un citrona miziņu

Foto: Shutterstock
Brūkleņu - kanēļa ievārījumu pasniedz ar ceptu putnu gaļu vai medījumu, kā arī ar liellopa, teļa vai jēra gaļas cepeti.

Lasīt vairāk

Brūkleņu un ābolu zapte ar kanēli

Brūkleņu un ābolu zapte ar kanēli ziemas kārumiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!