Populārākais brūkleņu izmantošanas veids ir dažādi ievārījumi. Tās var droši vārīt kopā ar citām rudens veltēm – āboliem vai plūmēm. Ja ievārījumam vai džemam klāt pieliksi kādu drusku kanēļa, sanāks izcili aromātisks našķis. Arī krustnagliņas, anīsa zvaigznīte, citrona vai apelsīna miziņa piešķirs tradicionālajai zaptei jaunas garšas notis.
- Izlasot šo rakstu, uzzināsi vairāk informācijas par brūkleņu uzturvērtību un veselīgajām īpašībām.
Ja gribi izmēģināt ko jaunu, tad pagatavo brūkleņu želeju, ko ziemā ziest uz pankūkām, vai brūklenes sīrupā – odziņas varēsi izmantot, lai ar tām dekorētu tortes, kūkas un kēksiņus.
Savukārt tiem čaklīšiem, kas jau laikus sāk domāt par svētku dāvanām, iesakām pavisam vienkārši pagatavojama brūkleņu liķiera recepti, kas būs gatavs tieši uz Ziemassvētkiem.
Lai labi garšo!
Brūkleņu un ābolu ievārījums
Pikantais brūkleņu-sīpolu čatnijs
Brūkleņu ievārījums ar āboliem
Brūkleņu ievārījums ar āboliem - burvīga ziemas zapte.