Lai burkās sapildītie salāti bez pasterizēšanas nesabojātos, ir svarīgi, lai konservēšanai izmantojamās burkas un vāciņi būtu pietiekami tīri. Pieredzējušas saimnieces skaidro, ka pietiks ar to, ja konservēšanai paredzētos traukus mājas apstākļos tīri izmazgāsi un izkarsēsi cepeškrāsnī. Turpat, sterilā vidē, arī atdzesē un tikai tad tajos pilda konservējamos produktus. Ja pildīšanai izmantosi karstas, vēl neatdzesētas burkas, tās var saplaisāt. Pastāv arī citi paņēmieni trauku sterilizēšanai – par tiem stāstījām šajā rakstā.
Kaut gan burku karsēšana cepeškrāsnī ir biežāk izmantotais paņēmiens, atjautīgākās saimnieces ir atklājušas vienkāršāku veidu, izmantojot sterilizēšanai mikroviļņu krāsni. Izlasot šo rakstu, uzzināsi, kā rīkoties, lai karsta ūdens tvaikiem piepildīta virtuve un laikietilpīgā burku sagatavošana verdoša ūdens katlos paliktu pagātnē.