Viens no populārākajiem sviesta pupiņu ieburkošanas veidiem ir marinēšana. Process līdzinās gurķu marinēšanai – jāizvēlas vien piedevas, ko likt burkās pamīšus ar gurķiem un marinādes proporcijas, jo vienam iet pie dūšas saldāka un maigāka, kamēr citam – skābāka un ar jūtamu etiķa ņiprumu. Runājot par marinētu sviesta pupiņu piedevām – populārākās ir ķiploki, lauru lapas un dažādi pašmāju dārzu zaļumi, bet tas neliedz domāt radoši, izvēlēto recepti papildinot ar kādu čili piparu, rozmarīna zariņu, sinepju sēklām, anīsa zvaigznīti vai citām eksotiskākām piedevām, kas piešķirs burciņā ieslēptajiem labumiem aromātu un smukumu.
Pavisam vienkāršs veids, kā saglabāt pupiņas ziemai, ir saldēšana. Svarīgākais šajā procesā – tās pēc noskalošanas rūpīgi nosausināt, lai uz pākstīm neveidojas ledus kristāliņi. Galiņu apgriešana un pupiņu sagriešana mazākos gabaliņos ir gaumes jautājums. Saldēšanai visparocīgākie būs "zip-lock" maisiņi vai cieši aizvākojamas plastmasas kastītes. Ja tev mājās ir pieejama vakuumēšanas ierīce, tad vari to likt lietā arī saldējot sviesta pupiņas – šādi varēsi safasēt lielāku daudzumu, ieekonomējot saldētavā vietu arī citiem sezonas labumiem.
Lai labi garšo!
Marinētas sviesta pupiņas ar papriku ziemai
Izcili vienkārša un garšīga marinētu sviesta pupiņu recepte "ar stāžu", kas gadu gaitā pārbaudīta un atzīta par labu esamu. Recepti iesaka Iveta Ozola.
Saldētas sviesta pupiņas
Sviesta pupiņas saldētavā - ēd kad tik ienāks prātā.
Marinētas sviesta pupiņas ar diļļu ziediem ziemai
Gardām piedevām ziemā - marinētas sviesta pupiņas.
Sviesta pupiņas ar dārzeņiem ziemai
Sviesta pupiņas ar dārzeņiem - ideāls "kokteilis" ziemai.
Marinētas sviesta pupiņas ar ķiplokiem un burkāniem ziemai
Marinētas sviesta pupiņas ziemas krājumiem.