Foto: Shutterstock kolāža
Padomju laikos, kad par tādiem tehnikas sasniegumiem kā virtuves kombains vai blenderis varēja tikai sapņot, viens no galvenajiem atspaidiem darbos bija vecā labā gaļas maļamā mašīna. Atjautīgās saimnieces to pamanījās likt liektā ne vien paredzētajam mērķim, bet arī gatavojot ziemas krājumus.

Lai nevajadzētu lieki tērēt laiku, smalcinot ar nazi lielu daudzumu dārzeņu, tos vienkārši nomizoja un samala gaļas mašīnā, izmantojot rupjo sietiņu. Pateicoties graudainajai struktūrai, burciņās pildītās sagataves deficīta laikmetā tautā tika lepni dēvētas par "ikriem" vai "kaviāru" vissviens, no baklažāniem, kabačiem, patisoniem vai sēnēm gatavotas, un celtas goda vietā uz viesību galda.

Lūk, 10 receptes no padomju konservējumu klasikas zelta fonda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!