adžika koservēšana
Foto: Shutterstock
Adžika ir gruzīnu un abhāzu virtuvē iecienīta piedeva šašlikam, ceptai gaļai un gaļas zupām. To var izmantot arī kā marinādi, ierīvējot vistu vai cepeti. Asās, pastveidīgās mērces sastāvdaļas agrāk tika saberztas akmens piestā, taču mūsdienās viss ir daudz vienkāršāk – šim nolūkam tiek izmantota gaļas maļamā mašīna vai virtuves kombains.

Klasiskas adžikas sastāvdaļas ir asie sarkanie vai zaļie pipari, kinza, ķiploki, sāls un dažādi garšaugi, bet laika gaitā ir radušās dažādas interpretācijas. Mūsdienīgā versijā adžikas sastāvā bieži vien ir arī tomāti, paprika, āboli vai plūmes – šādas mērces, kas pēc konsistences nav tik koncentrētas un ir daudz šķidrākas, pareizāk būtu dēvēt par "sacebeli".

Lai tu savus ziemas krājumus varētu papildināt ar šo aromātisko Kaukāza virtuves lepnumu, "Tasty" krājumos uzgājām septiņas receptes, turklāt dažas no tām ir īpaši elementāras un pagatavojamas pat bez produktu karsēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!