Foto: Shutterstock kolāža

Ziemā, kad veikalu plauktos vaskā glancētos sānus spīdinās no aizjūras atceļojušie, bieži vien bezgaršīgie augļi, būs patīkami izcelt no pieliekamā krājumiem aromātisku ābolu zapti, maigu biezeni ar iebiezināto pienu vai izķeksēt no kompota burkas Latvijas vasaras garšām pievilgušu pašmāju ābolīti.
Tādēļ, lai palīdzētu tev saglābt šī gada ražu, ko no zariem nopurinājusi trakā jūlija vētra, sarūpējām 12 receptes sārtvaidžu ieburkošanai. Lai labi garšo!

Ābolu biezenis ar iebiezināto pienu ziemai

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkāršs un garšīgs veids, kā saglabāt ziemas krājumiem bagātīgo ābolu ražu. Maigs ābolu biezenis ar iebiezināto pienu būs gan gards kārums, ko leksēt karotēm vien, gan varēsi to izmantot, lai ziestu uz maizes, brokastu pankūkām vai tortes biskvīta.

Lasīt vairāk

Ābolu ievārījums

Foto: Shutterstock

Ābolu ievārījums - dažādiem desertiem un kūkām vai tāpat vien ar mazi un pienu.

Lasīt vairāk

Ābolu biezenis ziemai

Foto: Shutterstock

Ābolu biezenis - dažādu našķu sākums un papildinājums.

Lasīt vairāk

Pasterizēts ābolu biezenis ziemas krājumiem

Foto: Shutterstock

Ābolu biezenis, kas pagatavojams pasterizējot.

Lasīt vairāk

Ābolu ievārījums ar iebiezināto pienu

Foto: Shutterstock

Ābolu ievārījumiem pagatavošanas iespējas ir daudz un dažādas, bet šī ir ''Tasty'' pārbaudīta un ļoti iecienīta. Kaut kas starp ievārījum un ābolu biezeni – ideāli piestāv vafelēm, pankūkām, kūkām un visai labi iet iekšā karotēm vien.

Lasīt vairāk

Brūkleņu un ābolu ievārījums

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojams brūkleņu un ābolu ievārījums.

Lasīt vairāk

Pīlādžu un ābolu ievārījums

Foto: Shutterstock

Gards pīlādžu ievārījums ar āboliem un vaniļu.

Lasīt vairāk

Viegli saldais ābolu ievārījums

Foto: Shutterstock

Šādu ābolu ievārījumu var izvārīt jebkurā brīdī, vārot nelielu daudzumu un noglabājot burciņu ledusskapī un, kad burciņa izēsta, vāra nākamo porciju.

Lasīt vairāk

Marinēti āboli kompotā ziemai

Foto: Shutterstock

Marinēti āboli - papildinājums kompotu plauktam.

Lasīt vairāk

Ābolu kompots

Foto: Shutterstock

Ābolu kompots - kārumam ziemā.

Lasīt vairāk

Aroniju un ābolu džems

Foto: Shutterstock

Ziemas krājumiem noderēs – aroniju un ābolu džems.

Lasīt vairāk

Vienkāršais ābolu džems ar apelsīniem un citroniem

Foto: Privātais arhīvs

"Kad āboliem piebirusi pilna zeme, lai raža neaizietu postā, pagatavo džemu ar apelsīnu un citronu. Tas ir ļoti aromātisks, garšīgs un neprasa daudz darba," tā pārbaudītu recepti "Tasty" izsludinātajam konkursam, kura galvenā balva ir virtuves piederumu komplekts konservēšanai, piesaka Iveta Penele.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!