Jushkapadrushka svin 18. novembri
Foto: Publicitātes foto

Gatavojoties Latvijas dzimšanas dienai, ir svarīgi radīt īpašu svētku atmosfēru, taču tas nenozīmē, ka jāiztērē lieli līdzekļi vai jāvelta daudz laika ēdienu sagatavošanai. Lai svētku galda sagatavošanu padarītu vienkāršāku un pieejamāku, ēdienu blogere Justīne Martinsone jeb Jushkapadrushka sadarbībā ar "Maxima Latvija" piedāvā trīs kārtu vakariņu receptes, kuras izmaksās līdz 15 eiro.

"Man vienmēr ir svarīgi, lai ēdiena gatavošana būtu gan vienkārša, gan pieejama, bet rezultāts – patiesi gards. Šīs receptes ir lielisks piemērs tam, kā vien no dažām sastāvdaļām, kas ir populāras ikviena Latvijas iedzīvotāja vidū, iespējams pagatavot gardu un bagātīgu maltīti," stāsta Justīne.

Pamatēdiens: Cāļa stilbiņi tomātos ar rīsiem

Sastāvdaļas:

  • 1 kg cāļa stilbi bez locītavām

  • 400 g mizoti konservēti tomāti

  • 600 ml ūdens

  • 3 paciņas rīsu

  • 2 sīpoli

  • 4 daiviņas ķiploka

  • 1-2 ēdamkarotes saldkrējuma sviesta

  • Sāls

  • Garšvielas pēc savas gaumes

Pagatavošanas gaita:

  1. Sviestā liek cepties cāļa stilbus, apber tos ar sāli un apcep no abām pusēm līdz tie ir brūni;

  2. Kad cāļa stilbi ir brūni, tos noliek malā uz šķīvja;

  3. Tajā pašā pannā liek cepties smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus;

  4. Kad tie ir izcepušies, pannā pievieno konservētus tomātus, garšvielas pēc gaumes, ūdeni, rīsus un jau apceptos cāļa stilbus;

  5. Visu uz mazas uguns ar vāku vāra 20 minūtes.

Uzkoda: kāpostu salāti ar vistas girosu

Sastāvdaļas:

  • 300 g karsti kūpināts vistas giross

  • ½ paciņas majonēze

  • Neliela kāposta galviņa

  • Sāls un pipari

Pagatavošanas gaita:

  1. Smalki sagriež kāpostu un vistas girosu;

  2. Sastāvdaļas kopā ieliek vienā bļodā;

  3. Pievieno klāt majonēzi, sāli, piparus un visu samaisa.

Deserts: ātrā svētku kūka ar dzērvenēm

Sastāvdaļas:

  • 450 g svētku kūkas maisījums

  • 200 g lielogu dzērvenes

  • Puse no apelsīna

Pagatavošanas gaita:

  1. Svētku kūkas maisījumu sagatavo pēc instrukcijām uz iepakojuma;

  2. Masai pievieno klāt sagrieztas dzērvenes;

  3. Cepamformu iesmērē ar sviestu un tajā ieliek iekšā sagatavoto masu;

  4. Masu ieliek cepeškrāsnī un cep vismaz 30 minūtes. Pirms kūku ņem ārā atdzesēt var pārbaudīt vai kūka ir izcepusies tajā iedurot zobu bakstāmo kociņu. Ja uz kociņa nav palikusi mīkla – tā ir gatava;

  5. Dekorē ar pūdercukuru un apelsīnu.

Ieteikums: Pāri palikušās dzērvenes un apelsīnus var pievienot ūdenim karafē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!