Mēles rasols
Foto: Privātais arhīvs

"Īstam rasolam, manuprāt, jābūt gatavotam pēc principa "viss, kas bija mājās". Tā nu tapa sātīgais mēles rasols. Sastāvdaļas liek "uz aci", protams!" saka receptes iesūtītāja Andra, kas piedalās konkursā par gardāko rasolu.

1Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

cūkas mēle kartupeļi burkāni pēc garšaslauru lapas, smaržīgie pipari, melnie pipari vārītas olas konservēti zaļie zirnīši skābais krējums majonēze sinepes pēc garšasasā srirača mērce marinēti vai skābēti gurķi

Pagatavošana

1

Vispirms ar visu mizu novāra kartupeļus un burkānus, šajā rasolā pieliku arī violetos burkānus, jo tādi vienkārši bija aizķērušies ledusskapī – no tā arī tāda mazliet rozīga rasola nokrāsa.

2

Paralēli vismaz pusotru stundu vāra cūkas mēli, neaizmirstot buljonam pielikt kādu lauru lapu, melnos un smaržīgos piparus.

3

Kad visa novārīšana pabeigta, nomizo kartupeļus un burkānus, sagriež mazos kubiņos.

4

Mēlei novelk "miziņu" un sagriež arī to.

5

Visu liek bļodā un papildina ar pārējām sastāvdaļām – konservētiem zirnīšiem, vārītu olu. Gurķus liku gan marinētus, gan sālītus.

6

Aizdaram pāris karotes skābā krējuma (20%, jo svētki taču!), majonēze, dāsna sinepju karote un joka pēc arī tuč tuč asās sriračas mērces.

7

Samaisa un ēd trīs dienas no vietas!

Konkurss: kā pagatavot gardāko rasolu?

Ikvienam ir sava ideālā recepte daudzu svētku galvenajam varonim, vai ne? Beidzot ir pienācis laiks tās visas likt galdā – sadarbībā ar "Lidl" meklējam pašu gardāko rasolu. Sūti foto un pievieno īsu aprakstu vai detalizētu recepti. Konkursa noslēgumā trīs gardāko, neparastāko vai oriģinālāko recepšu iesūtītāji saņems balvas – "Lidl" dāvanu karti 100, 50 vai 30 eiro vērtībā. Savu rasola meistardarbu vari iesūtīt līdz 1. decembrim, bet neatstāj uz pēdējo brīdi – iesūtītās receptes publicēsim, lai ikviens varētu iedvesmoties jauniem garšu eksperimentiem.

Lasi vairāk par konkursu un iespēju laimēt 100 eiro dāvanu karti

Konkursa noteikumi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!