"Īstam rasolam, manuprāt, jābūt gatavotam pēc principa "viss, kas bija mājās". Tā nu tapa sātīgais mēles rasols. Sastāvdaļas liek "uz aci", protams!" saka receptes iesūtītāja Andra, kas piedalās konkursā par gardāko rasolu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms ar visu mizu novāra kartupeļus un burkānus, šajā rasolā pieliku arī violetos burkānus, jo tādi vienkārši bija aizķērušies ledusskapī – no tā arī tāda mazliet rozīga rasola nokrāsa.
Paralēli vismaz pusotru stundu vāra cūkas mēli, neaizmirstot buljonam pielikt kādu lauru lapu, melnos un smaržīgos piparus.
Kad visa novārīšana pabeigta, nomizo kartupeļus un burkānus, sagriež mazos kubiņos.
Mēlei novelk "miziņu" un sagriež arī to.
Visu liek bļodā un papildina ar pārējām sastāvdaļām – konservētiem zirnīšiem, vārītu olu. Gurķus liku gan marinētus, gan sālītus.
Aizdaram pāris karotes skābā krējuma (20%, jo svētki taču!), majonēze, dāsna sinepju karote un joka pēc arī tuč tuč asās sriračas mērces.
Samaisa un ēd trīs dienas no vietas!