Filo mīklas groziņi ar dažādiem pildījumiem
Foto: Publicitātes foto

Filo mīklas groziņi ir lieliska izvēle vieglām un gardām uzkodām – kraukšķīgi, vienkārši pagatavojami un lieliski piemēroti dažādiem pildījumiem, sākot no sāļiem līdz pat saldiem. Tuvojoties Ziemassvētkiem, šefpavārs Lauris Aleksejevs kopā ar "Maxima" sagatavojis receptes, kas ļaus radīt gardu un elegantu uzkodu plati. Šis būs lielisks papildinājums gan Trešās adventes galdam, gan Ziemassvētku svinībām.

"Pievienot ēdienkartei ko jaunu un interesantu ir vieglāk, nekā šķiet. Filo mīklas groziņi apvieno kraukšķīgumu, vieglu pagatavošanu un elegantu izskatu, tādējādi ar minimālu piepūli var radīt ēdienu, kas ne tikai lieliski garšo, bet arī izskatās kā profesionāla šefa darbs," stāsta šefpavārs Lauris Aleksejevs.

Filo mīklas groziņi

Sastāvdaļas:

  • 6 filo mīklas loksnes

  • 200 g sviests

Pagatavošanas gaita:

1. Izkausē sviestu;

2. Filo mīklu atkausē pēc instrukcijas, sadala to loksnēs un veido trīs kārtu mīklu – pirms katras kārtas visu mīklas plāksni ieziežot ar kausētu sviestu;

3. Sagriež mīklu četros vienādos kvadrātos;

4. Mīklu kārto ietaukotās neliela izmēra kafijas krūzēs vai mafinu pannā;

5. Groziņus cep cepeškrāsnī 8 minūtes 180 grādos, līdz tie ir zeltaini brūni un kraukšķīgi.

Groziņš ar pīļu aknu pasēti, krēmsiera musu un datelēm

Sastāvdaļas:

  • 100 g "Well Done Premium" pīļu aknu pastēte

  • 100 g krēmsiers

  • "Well Done Premium" ar svaigo sieru pildītas dateles dekorēšanai

Pagatavošanas gaita

  1. Saputo pastēti ar krēmsieru līdz viendabīgai masai;

  1. Pilda masu groziņā un dekorē ar svaigo sieru pildītām datelēm.

Groziņš ar krēmsiera, kaperu musu un patisonu

Sastāvdaļas:

  • 200 g krēmsiers

  • 50 g kaperi

  • "Well done Premium" ar svaigo sieru pildīti patisoni dekorēšanai

Pagatavošanas gaita

1. Krēmsieru saputo ar sakapātiem kaperiem līdz viendabīgai masai;

2. Gatavo masu pilda groziņos un dekorē ar svaigu sieru pildītiem patisoniem.

Groziņš ar krēmsiera, saulē kaltētu tomātu musu, jamon šķiņķi un vīģi

Sastāvdaļas:

  • 200 g pikantais krēmsiers

  • 50 g saulē kaltēti tomāti saulespuķu eļļā

  • 100 g vītināts cūkgaļas šķiņķis

  • "Well Done Premium" ar svaigo sieru pildītas vīģes dekorēšanai

Pagatavošanas gaita:

1. Pikanto krēmsieru saputo ar sakapātiem saulē kaltētiem tomātiem saulespuķu eļļā;

2. Pilda groziņā un dekorē ar plānām vītinātas gaļas šķēlēm un ar svaigo sieru pildītām vīģēm.

Groziņš ar sēņu ragū un rīvētu Čedaras sieru

Sastāvdaļas:

  • 100 g šampinjoni

  • 100 g krēmsiers

  • ½ sīpola

  • 50 g sviests

  • 50 g Čedaras siers

  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošanas gaita:

1. Šampinjonus apcep sviestā ar sīpoliem, pievieno sāli, piparus un karoti krēmsiera;

2. Sautē 5 minūtes;

3. Pilda groziņā un pasniedzot uzrīvē sieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!