Filo mīklas groziņi ir lieliska izvēle vieglām un gardām uzkodām – kraukšķīgi, vienkārši pagatavojami un lieliski piemēroti dažādiem pildījumiem, sākot no sāļiem līdz pat saldiem. Tuvojoties Ziemassvētkiem, šefpavārs Lauris Aleksejevs kopā ar "Maxima" sagatavojis receptes, kas ļaus radīt gardu un elegantu uzkodu plati. Šis būs lielisks papildinājums gan Trešās adventes galdam, gan Ziemassvētku svinībām.
"Pievienot ēdienkartei ko jaunu un interesantu ir vieglāk, nekā šķiet. Filo mīklas groziņi apvieno kraukšķīgumu, vieglu pagatavošanu un elegantu izskatu, tādējādi ar minimālu piepūli var radīt ēdienu, kas ne tikai lieliski garšo, bet arī izskatās kā profesionāla šefa darbs," stāsta šefpavārs Lauris Aleksejevs.
Filo mīklas groziņi
Sastāvdaļas:
6 filo mīklas loksnes
200 g sviests
Pagatavošanas gaita:
1. Izkausē sviestu;
2. Filo mīklu atkausē pēc instrukcijas, sadala to loksnēs un veido trīs kārtu mīklu – pirms katras kārtas visu mīklas plāksni ieziežot ar kausētu sviestu;
3. Sagriež mīklu četros vienādos kvadrātos;
4. Mīklu kārto ietaukotās neliela izmēra kafijas krūzēs vai mafinu pannā;
5. Groziņus cep cepeškrāsnī 8 minūtes 180 grādos, līdz tie ir zeltaini brūni un kraukšķīgi.
Groziņš ar pīļu aknu pasēti, krēmsiera musu un datelēm
Sastāvdaļas:
100 g "Well Done Premium" pīļu aknu pastēte
100 g krēmsiers
"Well Done Premium" ar svaigo sieru pildītas dateles dekorēšanai
Pagatavošanas gaita
Saputo pastēti ar krēmsieru līdz viendabīgai masai;
Pilda masu groziņā un dekorē ar svaigo sieru pildītām datelēm.
Groziņš ar krēmsiera, kaperu musu un patisonu
Sastāvdaļas:
200 g krēmsiers
50 g kaperi
"Well done Premium" ar svaigo sieru pildīti patisoni dekorēšanai
Pagatavošanas gaita
1. Krēmsieru saputo ar sakapātiem kaperiem līdz viendabīgai masai;
2. Gatavo masu pilda groziņos un dekorē ar svaigu sieru pildītiem patisoniem.
Groziņš ar krēmsiera, saulē kaltētu tomātu musu, jamon šķiņķi un vīģi
Sastāvdaļas:
200 g pikantais krēmsiers
50 g saulē kaltēti tomāti saulespuķu eļļā
100 g vītināts cūkgaļas šķiņķis
"Well Done Premium" ar svaigo sieru pildītas vīģes dekorēšanai
Pagatavošanas gaita:
1. Pikanto krēmsieru saputo ar sakapātiem saulē kaltētiem tomātiem saulespuķu eļļā;
2. Pilda groziņā un dekorē ar plānām vītinātas gaļas šķēlēm un ar svaigo sieru pildītām vīģēm.
Groziņš ar sēņu ragū un rīvētu Čedaras sieru
Sastāvdaļas:
100 g šampinjoni
100 g krēmsiers
½ sīpola
50 g sviests
50 g Čedaras siers
sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošanas gaita:
1. Šampinjonus apcep sviestā ar sīpoliem, pievieno sāli, piparus un karoti krēmsiera;
2. Sautē 5 minūtes;
3. Pilda groziņā un pasniedzot uzrīvē sieru.