Lienes Zemītes Ziemassvētku siera kūka ar āboliem un piparkūkām
Foto: TAPT, Mareks Blūzmanis

Lieliskā konditore, TV personība un kafejnīcas "Lapsas māja" saimniece un arī jaunās pavārgrāmatas '’101 Lapsas kūka’’ autore Liene Zemīte iedvesmo "Delfi" lasītājus baudīt ne tikai gaidāmos svētkus gada izskaņā, bet arī to gaidīšanas laiku – adventi. Noķert tos mazos brīžus, kas rada svētku sajūtu – tie ir skaisti mirkļi!

Izmēģini Lienes izloloto Ziemassvētku siera kūkas recepti!

14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
piparkūkas dekorēšanai Pamatnei:300 gpiparkūku cepumi130 gsviests Siera krēmam700 gFiladelfijas siers120 gskābs krējums3 gab.olu dzeltenumi1 gab.vesela ola150 gtumšā cukura sīrups5 gpiparkūku garšviela55 gpiparkūku cepumi250 gmizoti āboli45 gpiparkūkas dekorēšanai

Pagatavošana

1

Gatavo pamatni. Sasmalcina piparkūkas, pievieno sviestu un samīca viendabīgā masā. Izlīdzina pa kūkas formu, klājot masu arī gar malām. Liek iepriekš līdz 180 °C sakarsētā krāsnī un cep 10 minūtes.

2

Uz izceptās pamatnes kārto nomizotus un mazos gabaliņos sagrieztus ābolus un izlīdzina.

3

Gatavo siera krēmu. Bļodā liek visas krēma sastāvdaļas un sakuļ, bet neputo, lai neveidojas gaisa burbuļi.

4

Masu pārlej pāri āboliem, kūkas formu pārklāj ar foliju un liek iepriekš līdz 150 °C sakarsētā krāsnī. Krāsnī ievieto trauku ar karstu ūdeni, lai veidotos tvaiks. Cep 40 minūtes, pēc tam noņem foliju un cep vēl 35 minūtes.

5

Atdzesē un dekorē ar piparkūkām.

Lai priecīgi un saldi svētki!

Lienes Zemītes Ziemassvētku siera kūka ar āboliem un piparkūkām
Foto: Ieva Romaško

Kā izbaudīt adventes laiku – konditores Lienes Zemītes ieteikumi

Protams, ka svētku laiks ir saspringts, un arī Lienei Zemītei tas ir piepildīts, gatavojot gardas dāvanas kafejnīcai, rīkojot meistarklases, iepriecinot cilvēkus ar kūkām un rūpējoties par ģimenes dzīvi, kā jebkurš no mums. Taču tam visam pa vidu Liene tomēr iesaka atrast brīdi, lai laicīgi sarūpētu dāvanas, lai sagatavotu visu nepieciešamo svētkiem un, galu galā, arī izbaudītu pašu adventes laiku.

Liene stāsta, ka adventes laiks katru gadu viņas mājās ir īpaši gaidīts, jo tas saistās ar svētku sajūtu un ziemas sākšanos. Šajā laikā mājās vienmēr deg sveces, kuras kamīns un neviļus griboties vienkārši vairāk būt mājās. Par to arī ir šis adventes laiks – kopā būšanu un māju sajūtu ar savējiem. Svētdienas ir tās dienas, kad Liene vienmēr pagatavo ko īpašu, jo katra advente ir svētki. Neiztrūkstoša adventes laika sastāvdaļa, protams, ir vainags, un katru gadu Liene tam izvēlas kādu īpašu toni. Šogad tas – tumši zaļš ar violetiem toņiem, pieskaņojoties viņas tikko izdotās grāmatas vākam. Turpināt lasīt...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!