No rīsu miltiem un kokosriekstu piena gatavotā kūka ir saistīta ar filipīniešu tradīciju "Simbang Gabi", kas ir deviņu nakts dievkalpojumu sērija pirms Ziemassvētkiem.
Pēc dievkalpojumiem baznīcēni bieži bauda Bibingku, kas simbolizē kopā būšanu, svētku prieku un siltumu. Kūku parasti pasniedz siltu, bieži ar rīspapīra lapām, kas piešķir tai autentisku aromātu.
Bibingku vislabāk baudīt siltu ar tasi tējas vai kafijas. Filipīniešu mājās šī kūka simbolizē svētku siltumu un vietējās kulinārās tradīcijas, vienlaikus uzsverot vienkāršību un dabisko garšu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Cepšanas formu izklāj ar cepamo papīru.
Lielā bļodā sajauc rīsu miltus, cepamo pulveri un cukuru.
Atsevišķā bļodā saputo olas, pēc tam pievieno kokosriekstu pienu, pienu un izkausētu sviestu. Sajauc līdz viendabīgai konsistencei.
Sausās sastāvdaļas pakāpeniski iemaisa olu un piena masā, līdz izveidojas viendabīgas konsistences mīkla.
Mīklu lej sagatavotajā formā. Cep cepeškrāsnī 25–30 minūtes vai līdz kūka ir zeltaini brūna un vidus stingrs.
Pēc cepšanas kūku pārziež ar sviestu un pārkaisa ar sarīvētu sieru vai cukuru pēc izvēles.