Olu un kokosriekstu deserts Quindim
Foto: Shutterstock

Tradicionāls brazīliešu deserts, ko gatavo no olu dzeltenumiem, kokosriekstu skaidiņām un cukura. Recepte radusies laikā, kad Brazīliju kolonizēja Portugāle, tradicionālajam portugāļu kārumam pievienojot kokosriekstus un tropiskas notis un pielāgojot to brazīliešu iecienītajām garšas niansēm. Ziemassvētku galdā "Quindim" ir kā saules un salduma simbols, kas ir kā kontrasts aukstajiem Ziemassvētkiem citviet pasaulē.

"Quindim" tradicionāli pasniedz mazās porcijās, kā desertu pēc bagātīgas Ziemassvētku maltītes. Košā krāsa un kokosriekstu garša simbolizē tropisko prieku, kas raksturīgs Brazīlijas svētkiem. Kārums arī atgādina par Ziemassvētku vienotību starp Brazīlijas un Eiropas kulinārijas tradīcijām.

60Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
6 gab.olu dzeltenumi150 gkokosriekstu skaidiņas200 gcukurs100 mlkausēts sviests100 mlkokosriekstu piens sviests un cukurs formas ieziešanai

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Sagatavo nelielas kēksiņu formas, ieziežot tās ar sviestu un pārkaisa ar cukuru.

2

Lielā bļodā olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, līdz cukurs pilnībā izšķīdis. Pievieno kokosriekstu skaidiņas, kokosriekstu pienu un izkausēto sviestu un rūpīgi samaisa.

3

Masu pilda sagatavotajās formiņās. Novieto tās uz cepamās pannas, kas piepildīta ar ūdeni (ūdens vannas metode), lai nodrošinātu vienmērīgu cepšanu.

4

Cep 30–40 minūtes vai līdz virsma kļūst zeltaini dzeltena un masa stingra.

5

Izņem no krāsns, ļauj atdzist un pēc tam, uzmanīgi apgriežot formiņas, kūciņas izliek uz šķīvjiem ar gludo un spīdīgo virsmu uz augšu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!