Viens no Amerikas Savienotajās Valstīs un Kanādā iecienītākajiem Ziemassvētku dzērieniem, kas bieži tiek gatavots līdzās svētku ēdieniem. Krēmīgi maigais dzēriens visbiežāk tiek pasniegts kā neliels deserts.
Šis Ziemassvētku dzēriens parasti tiek gatavots ar alkoholu, taču tas būs tikpat garšīgs arī bez alkohola pievienošanas. Ja vēlaties punšam pievienot alkoholu, izvēlieties tādu, kam ir augsta alkohola koncentrācija – tas līdzsvaros dzēriena saldumu. Bieži vien "Eggnog" pievieno brendiju, rumu vai viskiju.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lielā bļodā sakul olu dzeltenumus ar cukuru, līdz cukurs pilnībā izšķīdis, bet masa kļūst bieza un gaiša.
Uz vidējas uguns uzsilda pienu ar kanēli, muskatriekstu un šķipsniņu sāls. Maisot karsē, līdz piens sāk tvaikot, bet nevārās.
Lēnām, pa vienai karotei, olu maisījumam pievieno karstu pienu, nepārtraukti maisot. Tas nepieciešams, lai novērstu olu sarecēšanu un saiešanu pārslās.
Ielej maisījumu atpakaļ katlā un uz vidējas uguns karsē, nepārtraukti maisot, līdz maisījums sabiezē (aptuveni 75°C). Tam nevajadzētu sākt vārīties.
Noņem katlu no uguns un iemaisa vaniļas esenci. Dzērienu izkāš caur sietiņu, atdzesē istabas temperatūrā. Pēc tam dzesē ledusskapī vismaz 2–3 stundas.
Pirms pasniegšanas iemaisa saldo krējumu, lai dzēriens kļūtu krēmīgs.
Lej glāzēs un pārkaisa ar šķipsniņu muskatrieksta vai kanēļa. Ja vēlas, dzērienu glāzēs var papildināt arī ar putukrējumu.