Brīnišķīgā emuāra "Lauru lapa" veidotājas Nata un Liene radījušas piparkūku glazūru ar skuju garšu. Kādēļ "Made in Skujene" jeb "radīts Skujenē"? Jo, raugi, arī pati "Lauru lapa" ir "Made in Skujene"! Īstā Ziemassvētku garša slēpjas ar šādu glazūru dekorētās piparkūku eglītēs.
Tāpat kā piparkūku mīklai, arī "eglīšu" glazūrai vajadzīgs diezgan ilgs sagatavošanas laiks. Sākam ar skuju pulveri.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
To darām tā: izkaltējam skuju zarus, skujas nobirdinām un liekam kafijas dzirnaviņās samalt.
Kad pulveris gatavs, gatavojam klasisko piparkūku glazūru, pievienojot skuju pulveri.
Bet piparkūku glazūru gatavo, putojot olu baltumu ar pūdercukuru, līdz masa kļūst koši balta.
Šo un arī citas "Lauru lapas" receptes atradīsi emuāra veidotāju nupat izdotajā daiļrecepšu grāmatā, kurā apvienotas divas pozitīvākās lietas pasaulē: ēšana un smiešanās. Grāmatas autores, emuāra "Lauru lapa" veidotājas Liene Margeviča un Nata Bramberga cer, ka jaunajai grāmatai lasītāju būs tik daudz, cik putraimdesā putraimu.
Grāmata "Vienaldzīgo nav! Vircoti lasāmgabali miesai un dvēselei" veltīta humora pilniem atstāstiem "iz dzīves", dažādu jautru vai ačgārnu situāciju iztirzāšanai un smieklīgām atmiņu ironeskām. Katrs stāsts vainagojas ar īpašu recepti, kas vienaldzīgu neatstāj nevienu. Kādam noteikti ļoti garšo piena plēve vai vistu astes, cits ciest nevar ķīseli, klimpas un ceptus sīpolus.