Ziemassvētku pīrāgs ar mandarīniem
Foto: Recepšu blogs "Lauru lapa"

Brīnišķīgā emuāra "Lauru lapa" veidotājas Nata un Liene šajos Ziemassvētkos iesaka pagatavot pīrāgu ar piparkūku garšu un mandarīniem. Šis pīrāgs ir "Lauru lapas" meistarstiķis – dāmas cep to bieži un dažādās variācijās.

120Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
Pamatnei:125 gmīksts sviests200 gkviešu milti100 grudzu milti2 ēdamkarotesdedzināta cukura šķīdums10 gmaltas piparkūku garšvielas (ingvers, smaržīgie pipari, muskatrieksts, koriandrs, krustnagliņas, anīss)400 gmandarīnu daiviņas Krēmam:150 mlsaldais krējums70 gcukurs70 mlkļavu sīrups20 gsviests1 TKingvera pulveris

Pagatavošana

1

Sākam ar dedzinātā cukura gatavošanu. Sausā katliņā ieberam karoti cukura un karsējam, līdz cukurs sāk putot un brūnēt. Trauku no uguns noņemam, uzliekam vāku un atstājam. Cukurs kādu brīdi vēl turpina gruzdēt. Kad tas atdzisis, uzlejam dažas karotes ūdens un gaidām, līdz dedzinātais cukurs izkusis.

2

Tad jaucam kopā miltus ar garšvielām, sviestu un iegūto šķīdumu. Drupataino masu liekam apaļā 24 cm diametra formā un piespiežam pie formas dibena, malas pastiepjam uz augšu kā groziņam. Noturam pusstundu ledusskapī.

3

Cepam 7 minūtes 200 grādos. Tad pamatnē iekārtojam mandarīna daiviņas un cepam vēl 20 minūtes.

4

Krēmam: visas krēma sastāvdaļas vārām 10-15 minūtes, līdz sabiezē.

5

Pārlejam gatavam pīrāgam, kad tikko izvilkts no plīts. Cepumam ļauj kārtīgi atdzist un "savilkties". Ātrākam rezultātam var ievietot ledusskapī.

Foto: Dita Deksne

Šo un arī citas "Lauru lapas" receptes atradīsi emuāra veidotāju nupat izdotajā daiļrecepšu grāmatā, kurā apvienotas divas pozitīvākās lietas pasaulē: ēšana un smiešanās. Grāmatas autores, emuāra "Lauru lapa" veidotājas Liene Margeviča un Nata Bramberga cer, ka jaunajai grāmatai lasītāju būs tik daudz, cik putraimdesā putraimu.

Grāmata "Vienaldzīgo nav! Vircoti lasāmgabali miesai un dvēselei" veltīta humora pilniem atstāstiem "iz dzīves", dažādu jautru vai ačgārnu situāciju iztirzāšanai un smieklīgām atmiņu ironeskām. Katrs stāsts vainagojas ar īpašu recepti, kas vienaldzīgu neatstāj nevienu. Kādam noteikti ļoti garšo piena plēve vai vistu astes, cits ciest nevar ķīseli, klimpas un ceptus sīpolus.

Vairāk lasi šeit

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!