Vakariņas pa lēto: "Bermudu divstūra" rasols
Foto: Publicitātes foto

Ballējam, neguļam, līdz rītam izturam – "Vakariņas pa lēto" svin 50. epizodi! Un kuram gan vēl labāk nekā "Bermudu divstūrim" zināma kārtīgas ballītes recepte! Tomēr viena svarīga elementa "Vakariņas pa lēto" ballītē līdz šim ir trūcis: visspēcinošākās uzkodas, visu ballīšu ēdienu karaļa – rasola. Bicepss un Tricepss to gatavo kopā ar šefpavāru, "Rimi gardēdi" Normundu Baranovski, lai uzcienātu Snickeru, "piesietu dūšu" paši un iedvesmotu visus ballētājus žanra klasikas izbaudīšanai.

Ātri, garšīgi un olbaltumvielām bagāti – tāda ir Tricepsa gatavošanas formula. Pats reizēm būdams galvenais pavārs, reizēm – pavāra palīgs, viņš it sevišķi iecienījis plovu tadžiku gaumē.

Prātīgi un taupīgi savukārt ir Bicepsa moto: "Iepērkoties es balstos uz atlaidēm. Produktiem bez atlaides ir ļoti maza iespējamība nokļūt manā groziņā." Pēc šāda principa var gan iecienīto saldējumu ēst daudz, gan kolēģa Tricepsa iemīļoto plovu tadžiku gaumē pagatavot.

Bet kas gan būtu īsta ballīte bez rasola! Šajā svētku reizē top "Bermudu divstūra" īpaši gardais rasols. Noskaties video un izmēģini arī tu!

Klasiskais "Bermudu Divstūra" rasols

  • 5 cilvēkiem

  • Gatavošanas laiks: 1 stunda

  • Izmaksas kopā: 11,63 eiro

  • Cena par porciju: 2,30 eiro

Vakariņas pa lēto: "Bermudu divstūra" rasols
Foto: Publicitātes foto
60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgkartupeļi6 gab.olas650 gmarinēti gurķi400 gkonservēti zaļie zirnīši400 gDoktordesa450 gmajonēze1 TKsinepes pēc garšassāls, pipari

Pagatavošana

1

Nomizo kartupeļus, sagriez tos vidēji lielos gabalos un vāri sālsūdenī, līdz tie ir mīksti. Pēc tam ļauj kartupeļiem atdzist un sagriez nelielos kubiņos.

2

Sagatavo cieti vārītas olas (vāri aptuveni 10 minūtes), atdzesē, nolobi, sagriez kubiņos.

3

Marinētus gurķus sagriez mazos gabaliņos. Ja tie ir ļoti sulīgi, nosusini ar papīra dvieli.

4

Notecini zirnīšus, ja tie ir konservēti šķidrumā.

5

Sagriez desu mazos kubiņos.

6

Sajauc bļodā majonēzi ar sinepēm, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

7

Lielā bļodā samaisi kartupeļus, olas, marinētos gurķus, zaļos zirnīšus un desu.

8

Pievieno sagatavoto majonēzes un sinepju mērci, visu rūpīgi samaisi, lai mērce vienmērīgi pārklāj sastāvdaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!