Vegāniskā ramen zupa ar dārzeņiem un sēnēm
Foto: Publicitātes foto

Lai gan gada pirmais mēnesis jau tuvojas izskaņai, tas ir pavēris ceļu jauniem izaicinājumiem un aizraujošām augu valsts ēdienu garšu atklāsmēm, kas var turpināties visu gadu. Dažādojot ikdienas uzturu ar veģetāriem un vegāniskiem ēdieniem, iespējams iepriecināt garšas kārpiņas ar neparastām kombinācijām, jaunām tekstūrām un svaigām garšām.

Lai maltītēs ikdienā iekļautu vairāk augu valsts produktus, uztura speciāliste un Rimi Gardēde Olga Ļubina iesaka sākt ar mazām pārmaiņām: "Palielini augļu, dārzeņu, pilngraudu produktu un pākšaugu īpatsvaru savās maltītēs. Augu valsts produkti ir bagāti ar šķiedrvielām, kas samazina holesterīna līmeni, glikozes uzsūkšanos gremošanas traktā, pozitīvi ietekmējot sirds veselību. Šķiedrvielas palīdz nodrošināt arī sāta sajūtu, veicinot veselīga svara saglabāšanu, vai arī samazināšanu. Pākšaugi, lēcas, rieksti un sēklas ir bagātas ar B grupas vitamīniem, magniju, cinku, dzelzi, tāpēc tie palīdz stiprināt imunitāti, nervu sistēmu un ādas veselību."

"Ja vēl neesi pārliecināts, kā pievērsties augu valsts ēdieniem, izvirzi sev mērķi katru nedēļu pagatavot 2–3 ēdienus bez gaļas. Tas var būt tik vienkārši kā gardas zupas, krēmīgas mērcītes no Indijas riekstiem vai stir fry dārzeņu ēdieni. Šis process ļaus tev apgūt jaunas prasmes, kā arī atklāt sastāvdaļas, kas var kļūt par taviem favorītiem, piemēram, tofu, pākšaugi, rieksti un graudaugi. Eksperimentē un ļauj virtuvei tevi pārsteigt!" rosina uztura speciāliste.

60Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 mldārzeņu buljons1 ĒKsezama eļļa1 gab.sīpols3 gab.ķiploka daiviņas2 šķēlesingvers1 gab.sarkanā paprika200 gšitake sēnes150 gziedkāposts150 gbrokoļi1 ĒKkarija pasta200 gkokosriekstu piens2 ĒKzemesriekstu sviests2 ĒKsojas mērce170 gramen nūdeles

Pagatavošana

1

Uzvāri dārzeņu buljonu, izmantojot dažādus dārzeņus, sīpolu, ķiplokus un zaļumus, un vāri apmēram 1 stundu.

2

Pannā sakarsē sezama eļļu un apcep sasmalcinātu sīpolu, ķiplokus un šitaki sēnes, pēc tam liec tos buljonā.

3

Sagriez papriku, ziedkāpostu un brokoļus, sasmalcini ingveru un pievieno buljonam.

4

Vāri, līdz dārzeņi ir mīksti.

5

Pievieno karija pastu un turpini vārīt vēl 20 minūtes.

6

Iemaisi zemesriekstu sviestu, kokosriekstu pienu un sojas mērci.

7

Pievieno ramen nūdeles un vāri dažas minūtes, līdz tās gatavas.

8

Pasniedz karstu, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!