Vakariņas pa lēto: Valters Krauze gatavo lēcu biezzupu ar liellopa gaļu
Foto: Publicitātes foto

Stipriem vīriem ziemā vajadzīgs stiprs ēdiens – sātīgs, sildošs, spēcinošs un aromātisks, ar gaļiņu un izteiksmīgām garšām. Televīzijas personība Valters Krauze kopā ar "Rimi" šefpavāru Normundu Baranovski gatavo lēcu un liellopu gaļas biezzupu.

Kaut arī galvenais pavārs ģimenē joprojām ir mamma, Valters Krauze arī māk gatavot! Ikdienā parasti top ātri pagatavojami ēdieni, kurus viņš savā ēdienkartē maina ik pa pāris nedēļām. Lielākoties tās ir zupas un sautējumi. Toties svētkos ir laiks kam pamatīgākam.

"Parasti gatavoju dzimšanas dienās un lielajos svētkos. Ziemassvētkos vienmēr gatavoju štovētus kāpostus. Regulāri gatavoju krāsnī ceptus dārzeņus – burkānus, kartupeļus, seleriju, papriku un ķiplokus –, ko pasniedzu ar marinētu vistu. Dažreiz arī lasi vai cūkas cepeti. Tortes gan necepu," atklāj Valters. Ar iepirkšanos viņam veicas kā jau vairumam cilvēku – parasti pirkumi tiek plānoti un uz veikalu līdzi tiek ņemts saraksts, bet, ja tas aizmirstas mājās, tad gan viss notiek diezgan haotiski.

Vakariņas pa lēto: Valters Krauze gatavo lēcu biezzupu ar liellopa gaļu
Foto: Publicitātes foto

Valtera mīļākie ēdieni ir zemnieku brokastis – kartupeļi ar sīpoliem, olām, šķiņķīti un cauraudzīti, bet no zupām viņam visvairāk garšo skābu kāpostu zupa, frikadeļu zupa un skābeņu zupa ar kūpinātu ribiņu. Arī tad, kad ciemos nāk brālis Arnis Krauze, top pamatīga, sildoša un garda īstu vīru zupa – lēcu un liellopu gaļas biezzupa, kas ir ļoti viegli un lēti pagatavojama.

Lēcu un liellopu gaļas biezzupa

4 cilvēkiem

  • Gatavošanas laiks: 45 minūtes

  • Izmaksas kopā: 6,93 eiro

  • Cena par porciju: 1,73 eiro

45Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.buljona kubiņš100 gnelobītas sarkanās lēcas10 gsvaigi zaļumi400 gliellopa maltā gaļa800 gsmalcināti tomāti savā sulā2 gab.selerijas kāti3 gab.ķiploka daiviņas1 gab.sīpols pēc garšasčili pārslas un paprikas pulveris pēc garšassāls, pipari

Pagatavošana

1

Sagriez dārzeņus – seleriju un burkānus – mazos kubiņos. Katlā uzkarsē nedaudz eļļas un apcep malto gaļu, līdz tā kļūst zeltaini brūna.

2

Pievieno sagrieztos burkānus un seleriju un turpini cept dažas minūtes.

3

Sakapā ķiplokus un sīpolu, pievieno katlā, samaisi un cep vēl pāris minūtes.

4

Uzvāri 1,5–2 litrus ūdens un tajā izšķīdini buljona kubiņu. Ielej buljonu katlā pie dārzeņiem un gaļas. Vāri uz lēnas uguns, līdz lēcas un dārzeņi ir mīksti (apmēram 20–25 minūtes).

5

Pēc garšas pievieno čili pārslas, paprikas pulveri, sāli un piparus.

6

Pasniedz zupu, pārkaisītu ar svaigi sakapātiem zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!